Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_downwardRīga 2014

Šodien akcijā "Gaismas ceļš - Grāmatu draugu ķēde" uz Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jauno ēku "Gaismas pili" aizceļojušas aptuveni 2000 grāmatas, aģentūru LETA informēja "Rīga 2014" sabiedrisko attiecību programmas vadītājs Mārtiņš Drēģeris. Lai gan sākotnēji tika sagatavotas līdz 15 000 grāmatu, tomēr akcijas pašmērķis nav bijis nogādāt akcijas laikā pēc iespējas vairāk grāmatu uz jauno bibliotēkas ēku. Kā skaidroja Drēģeris, cilvēki, kas piedalījās akcijā, vēlējās grāmatas aplūkot, ar tām nofotografēties, vai nofilmēties.
18.jan 2014 Ziņu aģentūra LETA
Šovakar plkst.20.30 "Arēnā Rīga" notiks Eiropas kultūras galvaspilsētas gadam veltīts koncerts "Rīga dimd!", aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.
18.jan 2014 Ziņu aģentūra LETA
photo_camera
Šodien tieši plkst.12 sākās akcija "Gaismas ceļš - Grāmatu draugu ķēde", kurā no vecās Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēkas uz jauno bibliotēkas mājvietu - "Gaismas pili" - roku rokā tiek nodotas grāmatas.
18.jan 2014 Ziņu aģentūra LETA
Šodien Rīgas Centrāltirgū un Rīgas Starptautiskā autoostā rīdzinieku un pilsētas viesi aicināti sajust un nogaršot Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas atmosfēru, ko sniegs koru un pianistu uzstāšanās, ielu mākslinieku izrādes, radošās darbnīcas un citas kultūras norises. Pasākumi norisināsies no plkst.10:00 līdz 18:00.
18.jan 2014 Portāls nra.lv
Eiropas kultūras galvaspilsētas gada atklāšanas nedēļas nogalē no 17.līdz 19.janvārim darbosies informācijas centri, kas atradīsies Kino Citadele, Rīgas Kongresu namā un tirdzniecības centrā Galleria Riga (Dzirnavu ielā 67). Informāciju par Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumiem varēs saņemt arī visos tējas punktos, kas darbosies Grāmatu draugu ķēdes posmā.
18.jan 2014 Portāls nra.lv
Šodien Rīgas parkos tiks spēlēta spēle "Dabas draugi atklāj Rīgu", kas būs orientēta uz piecām mērķauditorijām.
18.jan 2014 Portāls nra.lv
Šodien, "Rīga 2014" Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas pasākumu laikā pilsētā gaidāmai ievērojami satiksmes ierobežojumi, tostarp visu diennakti būs slēgta transportlīdzekļu satiksme 11. novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai.
18.jan 2014 Portāls nra.lv
Ķīpsalas pludmalē pie Vanšu tilta, iekļaujoties tematiskajā līnijā "Rīgas karnevāls", šodien notiks otrais Pasaules ugunsskulptūru čempionāts.
18.jan 2014 Portāls nra.lv
"Rīga 2014" programmas atklāšanā notiks speciāli programmai veidotas izstādes, akcijas un pasākumi. "Rīga 2014" programmas vadītāja Aiva Rozenberga uzsver, ka atklāšanas pasākumos būšot īpaši, tikai Rīgai raksturīgi akcenti.
18.jan 2014 Ziņu aģentūra LETA
Vairāk nekā 300 karavīru un zemessargu, kā arī vairāki desmiti jaunsargu rīt, 18.janvārī, piedalīsies nodibinājuma "Rīga 2014" organizētajā pasākumā "Gaismas ceļš - Grāmatu draugu ķēde".
17.jan 2014 Portāls nra.lv
Vēl tikai mazs mirklis jāpaciešas, un varēsim visi kopā izdzīvot Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas pasākumus.
17.jan 2014 Arno Jundze
Vakar Rīgas Domu sasniedza Brēmenes Doma dāvinājums - jauns ērģeļpozitīvs, kuru būvējis viens no Ziemeļvācijas redzamākajiem ērģeļbūvētājiem Martins ter Haseborgs.
15.jan 2014 Ziņu aģentūra LETA
Tā kā līdz Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunās ēkas jeb Gaismas pils nodošanai ekspluatācijā tur var notikt tikai vienreizēji un īpaši saskaņoti pasākumi, uz nenoteiktu laiku pārcelta Laikmetīgās mākslas centra veidotās izstādes "Vizionārās struktūras. No Johansona līdz Johansonam" atklāšana, aģentūru LETA informēja Latvijas Laikmetīgās mākslas centra (LMC) pārstāve Anda Boluža.
15.jan 2014 Ziņu aģentūra LETA
Jau rīt 16. janvārī Rīgā Ķīpsalas pludmalē pie Vanšu tilta no 12.00 – 18.00, tēlnieki sāks veidot skulptūras otrajam Pasaules uguns skulptūru čempionātam, kura fināls notiks 18. janvārī.
15.jan 2014 Portāls nra.lv
«1914 ir stāsts par pagrieziena punktu vēsturē un reizē tas ir arhitektonisks inscenējums, kura centrā ir trīs sadursmju zonas – konflikts laika dimensijā, kad jauns laikmets neatgriezeniski transformēja iepriekšējo vērtību sistēmu un atskaites punktus, konflikts cilvēkā – spēja upurēt dzīvi, iesaistoties karā un cīnoties par savu zemi, un visbeidzot – konflikts ģeogrāfiskajā telpā, kad Eiropā iet bojā vairākas impērijas un sevi pieteic jaunas valstis,» saka izstādes 1914 kuratore Ginta Gerharde-Upeniece.
15.jan 2014 Līga Rušeniece
Akcentējot Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas gada sākumu un iepazīstinot ar Ārlietu ministrijas (ĀM) un Latvijas pārstāvniecību iesaisti Rīgas popularizēšanā, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) šodien atklāja divas ceļojošās izstādes, informēja ĀM Preses un informācijas nodaļā.
14.jan 2014 Portāls nra.lv
Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas programmu no 17.janvāra līdz 19.janvārim bagātinās Radošo iniciatīvu programma ar vairāk nekā 30 dažādiem kultūras un izklaides projektiem, aģentūru LETA informēja nodibinājuma "Rīga 2014" sabiedrisko attiecību programmas vadītājs Mārtiņš Drēģeris.
14.jan 2014 Ziņu aģentūra LETA
Akcija "Gaismas ceļš - Grāmatu draugu ķēde" notiks kā vienreizējs, īpaši saskaņots pasākums, ievērojot visus drošības pasākumus.
13.jan 2014 Ziņu aģentūra LETA
Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanā, kas Rīgā norisināsies no 17. līdz 19. janvārim, ir gaidāmi daudzi ārvalstu viesi no visas pasaules.
13.jan 2014 Portāls nra.lv
Latvijas Pasts sadarbībā ar Zviedrijas valsts pastu izdevis ar Latvijas-Zviedrijas pastmarku, kas atzīmē Rīgas un Ūmeo Eiropas kultūras galvaspilsētu statusu 2014.gadā.
13.jan 2014 Portāls nra.lv