Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_downwardRīga 2014

Šovakar plkst.19 Rīgas Domā pirmatskaņojumu piedzīvos Zigmara Liepiņa "Transcendentālā oratorija", informē nodibinājuma "Rīga 2014" sabiedrisko attiecību programmas vadītājs Mārtiņš Drēģeris.
26.apr 2014 Portāls nra.lv
Šovakar plkst.18 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) izstāžu zālē "Arsenāls" Eiropas kultūras galvaspilsētas izstādes "1914" noslēgumā notiks daudzpusīgā mākslinieka, izcilā ekspresionisma pārstāvja Arnolda Šēnberga melodrāmas "Mēness Pjero" atskaņojums starptautiska kameransambļa izpildījumā.
19.apr 2014 Portāls nra.lv
Vakar, 3.aprīlī, Norvēģijas ziemeļu pilsētā Trumsē notika Rīgai kā Eiropas 2014.gada kultūras galvaspilsētai veltītu pasākumu programma.
4.apr 2014 Portāls nra.lv
Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros, 19. un 20. martā, norisināsies laikmetīgā teātra programmas „Forte forte” nedēļa, kuras laikā Latvijas skatītāji varēs iepazīties ar flāmu mākslinieka Jana Lauversa un „Needcompany” izrādi „Izabellas istaba”.
19.mar 2014 Portāls nra.lv
Eiropas kultūras galvaspilsētas notikumu ietvaros 27. martā Rīgas centrā sāksies projekts "Pieminekļu kari", kas ilgs līdz 30 novembrim.
12.mar 2014 Portāls nra.lv
Latvijas Nacionālajā operā (LNO) rit pēdējie sagatavošanās darbi un ģenerālmēģinājumi jaunajai latviešu komponista Kristapa Pētersona operai-lekcijai "Mihails un Mihails spēlē šahu", kas pirmizrādi piedzīvos 12.martā.
25.feb 2014 Portāls nra.lv
Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas koncertu cikls "Dzimuši Rīgā" aizsāksies ar Gidona Krēmera un orķestra "Kremerata Baltica" koncertu kultūras centrā "Ziemeļblāzma" 7.martā.
24.feb 2014 Portāls nra.lv
Šovakar no plkst.17 Esplanādē Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumu ietvaros notiks karnevālfestivāls "Rīgas ziemošanās 2014".
15.feb 2014 Portāls nra.lv
«Mēs redzam, ka pasaulē valdošā agresija nav apturama ar vīrišķīgu spēku, kari visu laiku atkārtojas. Un, mūsuprāt, tieši sieviete ar savu gudrību un, iespējams, arī viltību spētu apturēt agresiju mūsdienās. Tomēr arī sieviete ir spējīga sākt slepkavot,» saka diriģents Normunds Dreģis.
13.feb 2014 Līga Rušeniece
Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas „Gaidot... (Kādas idejas arheoloģija)” ietvaros sestdien, 8. februārī, Rīgā uzstāsies filozofs un rakstnieks Ārons Šusters (Aaron Schuster) ar lekciju „Nāve bija pirmā: Spinoza, Freids, Lakāns”.
7.feb 2014 Portāls nra.lv
Laikmetīgās mākslas centrā kim? 7. februārī atklās Aditja Mandajama (Aditya Mandayam) veidota izstāde „Zoon in A Zoot-Suit”. Tāpat 7. februārī atklāta Darjas Meļņikovas izstāde „A Green Silhouette of Grey” .
7.feb 2014 Portāls nra.lv
Februāra vidū Rīgā un Liepājā būs skatāms Eiropas kultūras galvaspilsētas gada kameroperas iestudējums "Līsistrate".
5.feb 2014 Portāls nra.lv
Sabiedriskā iniciatīva "Mākslai vajag telpu" uzsākta ar mērķi panākt laikmetīgās mākslas muzeja uzcelšanu Rīgā, kas veicinātu Latvijas mākslas procesu aktivitāti, valsts konkurētspējas, nācijas identitātes stiprināšanu, tūrisma industrijas un mākslas izglītības attīstību, kā arī integrētas kultūras telpas izveidošanu Rīgā kā Baltijas kultūras galvaspilsētā.
3.feb 2014 Portāls nra.lv
«Šogad epicentrs ir Rīga kā Eiropas kultūras galvaspilsēta. Domāju, ka šajā gadā mums visiem vajadzētu būt patriotiem un savus atvaļinājumus pavadīt Latvijā, gan baudot dabu, gan kultūras pasākumus,» saka Rīgas Tūrisma un attīstības biroja LiveRiga vadītāja Vita Jermoloviča.
3.feb 2014 Līga Rušeniece
Ūmeo, otra 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsēta, nedēļas nogalē no 31.janvāra līdz 1.februārim, atklās savu Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmu.
1.feb 2014 Portāls nra.lv
23.janvārī Latvijas vēstniecība Īrijā sadarbībā ar nodibinājumu "Rīga 2014" un Temple Bar Company rīkoja izcilā Latvijas čellu trio "Melo-M" koncertu, kā arī atklāja fotoizstādi "Rīga no augšas" un veloizstādi "Rīga 24h".
25.jan 2014 Portāls nra.lv
Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros notiks Laikmetīgā teātra programma "forte forte. Alvis Hermanis", kas veltīta Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskā vadītāja Alvja Hermaņa paveiktajam Rietumeiropā.
23.jan 2014 Portāls nra.lv
Par Rīgas jauno 2014. gada statusu jau vēstījuši žurnālisti no 27 valstīm, tāpēc var uzskatīt, ka viens no Eiropas kultūras galvaspilsētas mērķiem – panākt Latvijas galvaspilsētas atpazīstamību Eiropas līmenī – tiek sasniegts.
21.jan 2014 Antra Gabre
Lielākais Ēģiptes izdevums „Al Ahram” 20. janvāra numurā, informējot par nozīmīgiem kultūras notikumiem pasaulē, publicēja ziņu par 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas - Rīgas - atklāšanas pasākumiem, vēsta Latvijas Republikas vēstniecība Ēģiptes Arābu Republikā.
20.jan 2014 Portāls nra.lv
Siguldā šodien notiks virkne Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumu, uz kuriem apmeklētāji varēs nokļūt ar īpašu svētku vilcienu.
19.jan 2014 Portāls nra.lv