Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Februārī Rīgā gaidāma kameroperas "Līsistrate" pirmizrāde

Februāra vidū Rīgā un Liepājā būs skatāms Eiropas kultūras galvaspilsētas gada kameroperas iestudējums "Līsistrate".

Iestudējuma iedvesmas avots ir 411.gadā pirms mūsu ēras tapusī Aristofāna luga "Līsistrate", kas ir stāsts par dzīvesgudru un spēcīgu sievieti, kura spēj mainīt pasauli un pārtraukt karu, panākot miera izlīgumu ar nevardarbīgām metodēm.

Vienā vakarā tiks izrādītas divas kameroperas - komēdija un drāma -, kuru autori ir Eiropā pazīstamais džeza mūzikas komponists Kaspars Evalds no Šveices un latviešu pēdējo gadu labākās teātra mūzikas autors, "Spēlmaņu nakts balvas 2012" ieguvējs komponists Jēkabs Nīmanis sadarbībā ar libretisti Inesi Zanderi, latviešu režisori Zani Kreicbergu  un režisori Kristīni Siri no Šveices. Scenogrāfiju un kostīmus veidojusi māksliniece Kristīne Jurjāne, gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.

Lomas uzticētas solistiem Kristīnei Gailītei, Žanīnai Hircelai no Šveices, Robertam Kolleram no Šveices, iestudējumā darbosies arī vokālā grupa "Putni", vīru koris, kamerorķestris un diriģents Normunds Dreģis.

Projekta mākslinieciskā vadītāja, idejas autore un producente ir Antra Dreģe. Projekta organizators ir kultūras biedrība "Spektrs".

Pirmizrādes Rīgā, Latvijas Dzelzceļa muzejā, paredzētas 14.februārī un 15.februārī.  16.februārī iestudējums būs skatāms Liepājas teātrī, bet no 23.oktobra līdz 30.oktobrim izrādes notiks Šveicē - Bāzelē un Cīrihē.