Kultūra

23.jūl
Trīs vakarus, no 6.septembra līdz 8.septembrim, Valsts kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" koncertēs mākslas centrā "Zuzeum", aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.
23.jūl
Pilsētas svētki Gulbenē notiks reizē ar 7.Starptautisko mākslas festivālu “Divi Jūliji”, par kura norisi rūpējas Gulbenes novada vēstures un mākslas muzejs.
23.jūl
Jūlija sākumā notikusī avārija Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) datu centra infrastruktūrā atstājusi būtisku ietekmi uz IT sistēmām kultūras resorā, tostarp bibliotēku informācijas sistēmām, vēsta "Latvijas Avīze".
17.jūl
Atceltas no 9.augusta līdz 29.septembrim plānotās multimediālās izrādes "Romeo un Džuljeta" Rīgā, Ganību dambī 24A, aģentūru LETA informēja pasākuma režisors un rīkotājs Kārlis Anitens.
17.jūl
Ekspluatācija nodots Valmieras teātris, informēja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes locekle Jeļena Gavrilova.
16.jūl
79 gadu vecumā mūžībā devusies režisore, producente un māksliniece Kirstena Dēlholma (Kirsten Dehlholm), kas bija tik ļoti pazīstama Latvijas publikai un šīszemes radošo profesiju pārstāvjiem, lasāms "Latvijas Radio 3" Facebook kontā.
14.jūl
“Digitālā pasaule atņem teātrim dzīvo emociju apmaiņu, kas ir starp skatītāju un mākslinieku uz skatuves. Pareizi izveidots digitālais saturs ļauj atrast jaunus veidus, kā uzrunāt auditoriju skatīties teātri un mākslu. Arī tos, kurus grūti pierunāt aiziet uz teātri, kuri vairāk “sēž datorā”,” intervijā “Neatkarīgajai” saka Paula Lieldidža-Kolbina – topošā žurnāliste un baletdejotāja.
12.jūl
«Mīlestība jau nepazūd. Nekad. Šodien es ļoti nožēloju, ka pārstāju cīnīties par Arni... No mīļotajiem nešķirieties! Blaumanim tomēr taisnība: «Kādēļ ar neizdevušos dzīvi nevar darīt tāpat kā ar neizdevušos cimdu – izārdīt un adīt no jauna?»…» saka teātra un kino leģendas Arņa Līcīša (1946-2022) mīļotā sieviete, aktrise Inga Aizbalte. Viņi bija kopā 22 gadus.
11.jūl
Uģis Šēnbergs par saviem darbiem teic, ka viņa stils ir instinktīvais ekspresionisms: viņš mēģina ar arhitekta profesiju saprast, kas vispār ir pasaule. Vispretrunīgāk vērtētais Latvijas arhitekts ar savām gleznām mēģina ielauzties pasaules izpratnē, joprojām būdams apveltīts ar visai racionālu skatījumu uz to pašu pasauli.
11.jūl
Vērts apmeklēt: izstādes, koncerti, festivāls, cirks, radošais process, jubilejas kolekcija un piemiņas pasākums.
11.jūl
Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: trīs festivāli, pasaules leģendas, likteņzīmes, jauni talanti, saulains džezs un realitātes blaknes.
10.jūl
Par Venēcijas Biennāles teātra departamenta māksliniecisko direktoru iecelts amerikāņu aktieris Vilems Defo, ziņo "Euronews".
7.jūl
“Vai, meitiņ,” Eduards Pāvuls dziedoši ierunājās, “man mazbērniņi atbraukuši, man galīgi nemaz nav laika, un ko es, vecs cilvēks, varu tev jaunu pateikt?” Beidzot es biju sadūšojusies piezvanīt Pāvulam. Tas notika divtūkstošo gadu pašā sākumā. Bet šogad 7. jūlijā mēs svinam izcilā latviešu aktiera Eduarda Pāvula 95. dzimšanas dienu. Bez viņa. Un tomēr kopā ar viņu – tik tuvs un mirdzošs viņš ir.
6.jūl
Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja lauku ekspozīcijā Cēsu novada Vecpiebalgas “Vēveros”  3. augustā no plkst. 11 līdz 17.30 notiks pirmais Vislatvijas audēju saiets “Vēveru dienas Vēveros”.
5.jūl
Tiekamies Mežaparka estrādē. Vietā, kur 9. jūlijā uzstāsies 130 čellisti. Šogad lielkoncertā būs rekordliels mūziķu skaits, kas liek secināt, ka viss, kam mūziķis un komponists Kārlis Auzāns pieskaras rit kā pa diedziņu.
4.jūl
Vērts apmeklēt: izstādes, koncerti, literāri skanisks priekšnesums un jubilejai veltīts pasākums.
4.jūl
Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Buravickis un Majore, Garanča un draugi, Šimkus un Dulsē, “Klaidonis” un “Bumerangs”, Stafecka un Muktupāvels, “Laba daba” un “Khusugtun”.