Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_downwardMūzika

"Arēnā Rīga" 21.oktobrī notiks somu simfometāla čellistu apvienības "Apocalyptica" koncerts, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Kristīne Tjarve.
23.feb Ziņu aģentūra LETA
No 5. aprīļa līdz 12. maijam Rīgā un citviet Latvijā norisināsies piektais pianista Andreja Osokina rīkotais Brīvības festivāls. Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā tas veltīts Ukrainas armijas, iedzīvotāju un īpaši ukraiņu bērnu atbalstam, bet pirmo reizi tā laikā tiks vākti līdzekļi smagi slimu bērnu vecākiem Latvijā.
11.feb Sandris Vanzovičs
Neatkarīgās mūzikas aprindās komponists Edgars Mākens ir pazīstams kā grupas “Gaujarts” līderis, savulaik darbojies Edgara Šubrovska ansamblī “Manta”, taču vēl pazīstamāks šis vīrs ir teātra aprindās, kur tiek pieteikts kā “teātra skatuves mūzikas inovators”, kurš rakstījis mūziku Latvijas Nacionālajam teātrim, Valmieras Drāmas teātrim, Liepājas teātrim, “Dirty Deal Teatro” un pat Leļļu teātrim, turklāt 2014. gadā viņš saņēmis prestižo “Spēlmaņu nakts” balvu nominācijā “Gada mūzikas autors”.
1.feb Sandris Vanzovičs
Šodien plkst.17 Liepājas Olimpiskā centra ledus hallē būs skatāms ledus šovs, kurš tapis pēc Hansa Kristiana Andersena pasakas "Īkstīte" motīviem, aģentūru LETA informēja šova režisore Olga Jakušina-Raikovska.
16.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Trupu "Kyiv Grand Ballet" veido ukraiņu mākslinieki, kuri iepazīstina skatītājus ar ukraiņu kultūru, aģentūrai LETA uzsvēra trupas vadošais solists Viktors Tomašeks.
12.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
20.decembrī plkst.19 VEF Kultūras pilī notiks multimediālā «jukebox» mūzikla «Mežrozīte. Pilsētas romance divās daļās» pirmizrāde, ziņo Elza Hlevicka sabiedrisko attiecību speciāliste.
9.dec 2023 Portāls nra.lv
Agija Ozoliņa-Kozlovska, Operetes teātra valdes priekšsēdētāja, mākslinieciskā vadītāja stāsta, kā top Latvijā pirmais jukebox (džūkboksa) mūzikls ar Raimonda Paula mūziku «Mežrozīte, pilsētas romance divās daļās», kura pirmizrāde gaidāma 20.decembrī plkst. 19 VEF kultūras pilī un drīzumā apceļos Latviju, par Operetes Jaungada koncertiem «La Belle Epoque» 25. un 28.decembrī un par gaidāmo neatkarīgā Operetes teātra desmitgades jubileju.
30.nov 2023 Portāls nra.lv
Par labdarības akcijas "Dod pieci!" himnu šogad kļuvusi grupas "Sudden Lights" un Gustavo sarakstītā dziesma "Adata un diegs", informē akcijas autori.
22.nov 2023 Portāls nra.lv
Ceturtdien svinīgā sarīkojumā Dzintaru koncertzālē tika pasniegti Jūrmalas pašvaldības augstākie apbalvojumi par ieguldījumu Jūrmalas attīstībā un pilsētas vārda popularizēšanā, informēja pašvaldības pārstāve Inese Krieviņa.
17.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Aizvadītajā naktī Kristapa Porziņģa pārstāvētā "Celtics" ar rezultātu 114:98 pārspēja Porziņģa bijušo komandu Ņujorkas "Knick".
14.nov 2023 Portāls nra.lv
2023.gada rudenī vairākās Eiropas pilsētās, tostarp arī Valmierā, viesojas modernais Ukrainas krosoveru orķestris "Prime Orchestra" ar jaudīgu jaunu programmu "Rock Sympho Show". Koncerts Valmierā, Valmiera Olimpiskajā centrā notiks 4.novembrī plkst.19.00, vēsta Valmieras pašvaldība.
3.nov 2023 Portāls nra.lv
SIA "Kurzemes filharmonija" noliedz neadekvāti zemu cenu noteikšanu pianista Vestarda Šimkusa koncertiem, kā to iepriekš publiskajā telpā bija paudis Latvijas Producentu savienības valdes priekšsēdētājs Juris Millers.
31.okt 2023 Ziņu aģentūra LETA
Dziedātāja Marta Grigale, kas līdz šim bijusi aktīva un pamanāma Latvijas mūzikas vidē, pieteikusies ar debiju angļu valodā - straumēšanas un mūzikas lejupielādes servisos jau nonākusi viņas dziesma “Losing Game”.
22.okt 2023 Sandris Vanzovičs
Nacionālais Simfoniskais orķestris ceļ trauksmi par mūziķi zemo atalgojumu, kas nav konkurētspējīgs ne tikai Eiropas, bet pat Baltijas mērogā. Jau tagad mūsu profesionāļi iztiku dodoties pelnīt uz ārzemēm, vai strādājot vairākos darbos tāpēc mūziķi saka – krīze vairs nav jāgaida, tā jau ir iestājusies, vēsta TV3 Ziņas.
8.okt 2023 Portāls nra.lv
Sarunu šovā "Dž.Spot" mūziķe Agnese Rozniece, ko pazīstam kā Agesi Rakovsku no "Triānas parka", atzīstas, ka ar tagadējo vīru iepazinusies iepazīšanās aplikācijā, kas tobrīd strādāja tikai testa režīmā un tā arī tirgū netika palaista.
3.okt 2023 Portāls nra.lv
Piektdien, 29. septembrī, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija (JVLMA) pirmo reizi pasniegusi jaundibināto Starojuma balvu. To šoreiz saņēmuši trīs JVLMA mācībspēki un darbinieki, kuri iedvesmojoši jaunos talantus uz izcilību, portālam nra.lv vēsta pasākuma organizatori.
30.sep 2023 Portāls nra.lv
Klajā nācis jaunākais JL Kalmann (Jēkabs Ludvigs) un Whoever (Kristaps Cinis) skaņdarbs “Butterflies”, kas ir izdots sadarbībā ar “Made In Baltics Entertainment” (“Sony Music”). Jauni ir arī paša Jēkaba dzīvē – viņš atgriezies Latvijā.
20.aug 2023 Sandris Vanzovičs
Ar dziesmu “White Lie’’ postroka grupa “Tempus” piesaka gaidāmo albumu, ieskicējot grupas nākotnes muzikālo un stilistisko virzienu. Video dziesmai tapis sadarbībā ar performances mākslinieci Elzu Zīverti.
20.aug 2023 Sandris Vanzovičs
Mežaparkā izskan projektu GACHO un MESA lielkoncerts Vakar, 19.augustā, aptuveni 20 tūkstoši fanu un mūzikas cienītāju devās uz Mežaparka Lielo estrādi, lai vienā no skaistākajiem šīs vasaras vakariem, baudītu projektu GACHO un MESA lielkoncertu, kas iezīmēja talantīgā mūziķa Gata Irbes 25 gadus ilgo darbību uz skatuves.
20.aug 2023 Portāls nra.lv
Šodien Kuldīgā, Kaļķu ielas kvartālā, uzstāsies pianisti Vestards Šimkus un Annika Lanka, aģentūru LETA informēja Kaļķa ielas kvartāla pārstāvis Roberts Jansons.
19.aug 2023 Ziņu aģentūra LETA
Šķiet, teju katru gadu grupa “Menuets” (arī “Pērkons” un vēl dažas leģendas) svin kādu apaļu jubileju, kas arī saprotams – producentiem tā vieglāk koncertiem pievilināt publiku. Lūk, tūlīt, tūlīt “Menuets” atkal dosies savā jubilejas tūrē, kas šoreiz būs par godu grupas 55 gadu pastāvēšanas jubilejai. Taču nav žēl, lai tik spēlē – viņu mūzika cilvēkiem tiešām ir vajadzīga!
5.aug 2023 Sandris Vanzovičs
Šodien notiks ieplānotais maestro Raimonda Paula un "Sinfonietta Rīga" koncerts Dzintaru koncertzālē plkst.20, aģentūru LETA informēja VISA "Latvijas koncerti" pārstāve Ieva Mora.
4.aug 2023 Ziņu aģentūra LETA