Mūzika

23.jūl
Trīs vakarus, no 6.septembra līdz 8.septembrim, Valsts kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" koncertēs mākslas centrā "Zuzeum", aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.
11.jūl
Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: trīs festivāli, pasaules leģendas, likteņzīmes, jauni talanti, saulains džezs un realitātes blaknes.
6.jūl
Otrā sarunas puse atklāj mūziķa un komponista vērtību skalu, kas liks aizdomāties, jo dzīve ir viena. Žēl tikai, ka reizēm mēs to piemirstam, bet Kārlis Auzāns atgādina šo mantru, kas mazliet aizmaldījusies.
5.jūl
Tiekamies Mežaparka estrādē. Vietā, kur 9. jūlijā uzstāsies 130 čellisti. Šogad lielkoncertā būs rekordliels mūziķu skaits, kas liek secināt, ka viss, kam mūziķis un komponists Kārlis Auzāns pieskaras rit kā pa diedziņu.
4.jūl
Vērts apmeklēt: izstādes, koncerti, literāri skanisks priekšnesums un jubilejai veltīts pasākums.
4.jūl
Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Buravickis un Majore, Garanča un draugi, Šimkus un Dulsē, “Klaidonis” un “Bumerangs”, Stafecka un Muktupāvels, “Laba daba” un “Khusugtun”.
28.jun
«Katrā braucienā pārsteidzošākais ir cilvēki – gan tie, ar kuriem vienojošs ir ceļš, gan tie, ar kuriem šai ceļā ir lemts satikties. Tas ir neticami, cik spēcīgus, radošus un gaišus cilvēkus mēs sastopam ceļā un ikvienā vietā, kur nonākam,» saka mūziķis, dziesmu autors, Latvijas Radio 5 direktors un «Velomūzikas» idejas autors Kārlis Kazāks.
27.jun
Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Busulis un Rešetins, “Pērkons” un “Līvi”, Skanis un Neimanis, Balanas, “Baltie lāči” un “Rīgas ritmi”.
24.jun
Viņi visi ir stalti vīri, kuri dara lielas lietas. Tajā pašā laikā ir tik dažādi, taču viņus vieno vārds - Jānis. Kāds pārmantojis paaudzēs, bet kādam iedots skanējuma dēļ.
21.jun
Viņi visi ir stalti vīri, kuri dara lielas lietas. Tajā pašā laikā ir tik dažādi, taču viņus vieno vārds - Jānis. Kāds pārmantojis paaudzēs, bet kādam iedots skanējuma dēļ. Līdz pat Jāņu dienai iepazīstināsim ar dažiem Latvijas Jāņiem. Uzzināsim to, kā tas ir svinēt vārda dienu tradīciju, ugunskura un dziesmu pavadībā.
20.jun
Viņi visi ir stalti vīri, kuri dara lielas lietas. Tajā pašā laikā ir tik dažādi, taču viņus vieno vārds - Jānis. Kāds pārmantojis paaudzēs, bet kādam iedots skanējuma dēļ. 
13.jun
14. jūnijā komunistiskā genocīda upuru piemiņai orķestris “Rīga” veltīs latviešu mūzikas koncertprogrammu “Lūgšana”. Pūšaminstrumentu orķestrim līdzās būs Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris “Sōla”. Pie diriģenta pults stāsies kora “Sōla” diriģenti – mākslinieciskais vadītājs Kaspars Ādamsons, Artūrs Oskars Mitrevics un Jurģis Rāts, stāsta Baiba Tilhena, Orķestra “Rīga” mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja.
7.jun
“Mēs dzīvojam ātrgaitas vilcienā, bet tikai daži no mums cenšas uzzināt un saprast, uz kurieni šis ātrgaitas vilciensdodas un kāda ir gala stacija šim ceļojumam. Es par šo gala staciju domāju ļoti daudz,” saka pianists un komponists Vestards Šimkus, kurš disciplīnas patieso cenu iepazina jau deviņu gadu vecumā.
6.jun
“Mēs dzīvojam ātrgaitas vilcienā, bet tikai daži no mums cenšas uzzināt un saprast, uz kurieni šis ātrgaitas vilciens dodas un kāda ir gala stacija šim ceļojumam. Es par šo gala staciju domāju ļoti daudz,” saka pianists un komponists Vestards Šimkus, kurš disciplīnas patieso cenu iepazina jau deviņu gadu vecumā.
25.mai
Mūziķu apvienība “Papīra lidmašīnas” 23. maija vakarā prezentēja savu debijas albumu “Turbulence”. Viņus atbalstīt ieradās arī grupas draugi un mūziķi – Arstarulsmirus, “Citi zēni”, Aivo Oskis, Laura Raila un citi.
3.mai
«Valentīnas Freimanes dzīve bija milzīgs vērtību un cilvēcības kopums. Ja mēs vairāk iedziļinātos un izprastu šādu dzīvesgudru personību dzīvi, pasaulē beigtos kari,» uzskata šarmantā operas dīva Sonora Vaice.
29.apr
Turpinot gaidīt Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, saruna ar mūziķi Dionu Liepiņu, kurai saistībā ar 4.maiju ir īpašs stāsts, kā dziedātāja izjūt savas saknes un patriotismu.
26.apr
Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas diriģēšanas nodaļas audzēkņi 25. aprīlī audzēkņu vakarā tikās ar izcilo komponistu Pēteri Vasku.
23.apr
Latvijā 2024. gada pavasarī viesosies izcilais poļu kontrtenors Jakubs Juzefs Orlinskis – viņa koncerts paredzēts 1. maijā Latvijas Nacionālajā operas Lielajā zālē.
13.apr
“Es esmu visi, kuri jūtas sevi pazaudējuši un mācās atrast, pieņemt, cienīt, mīlēt. Man tas nekad nav nācis viegli un es zinu, ka neesmu viena. Kopā mēs visam tiksim cauri,” atzīst Elizabete Vētra, kas atgriezusies pie savām saknēm mūzikā.
23.feb
"Arēnā Rīga" 21.oktobrī notiks somu simfometāla čellistu apvienības "Apocalyptica" koncerts, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Kristīne Tjarve.
11.feb
No 5. aprīļa līdz 12. maijam Rīgā un citviet Latvijā norisināsies piektais pianista Andreja Osokina rīkotais Brīvības festivāls. Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā tas veltīts Ukrainas armijas, iedzīvotāju un īpaši ukraiņu bērnu atbalstam, bet pirmo reizi tā laikā tiks vākti līdzekļi smagi slimu bērnu vecākiem Latvijā.