Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_downwardMūzika

Šodien notiks ieplānotais maestro Raimonda Paula un "Sinfonietta Rīga" koncerts Dzintaru koncertzālē plkst.20, aģentūru LETA informēja VISA "Latvijas koncerti" pārstāve Ieva Mora.
4.aug 2023 Ziņu aģentūra LETA
Sestdien, 29. jūlijā, muzikāli spilgtu vakaru Liepājas koncertdārzā “Pūt, vējiņi!” uzbūra harismātiskā un enerģiskā gruzīnu etnodžeza dziedātāja Nino Katamadze ar grupu “Insight”, klausītājus aizraujot gan ar neizmērojamām balss spējām, gan patiesu jūtu piepildītām un saviļņojošām oriģināldziesmām, ziņo sabiedrisko attiecību speciāliste Anita Lazdeniece.
30.jūl 2023 Portāls nra.lv
56 gadu vecumā mirusi īru dziedātāja un aktīviste Šaineda O'Konora, vēsta Īrijas mediji.
26.jūl 2023 Ziņu aģentūra LETA
Vasaras pilnbriedā pēdējā laikā ļoti sekmīgā dziedātāja un dziesmu autore Diāna Černe, kas agrāk bija zināma ar skatuves vārdu Diāna Moon, laidusi klajā Saules dziesmu – tieši tā saucas viņas jaunais singls.
24.jūl 2023 Sandris Vanzovičs
Pagājušajā nedēļā Rīgā, Vagonu zālē, notika Latvijas dzejas jaunradei veltīts koncerts “Vārdi”, kura centrālā ass bija ģitārista Reiņa Jaunā albuma atrādīšana plašākai publikai. Šovasar šis mūziķis dzimtajā zemē ir teju vai kā viesizrādēs – aizbrauc, atbrauc un atkal aizbrauc, tāpēc šis koncerts bija dēvējams gandrīz vai par ekskluzīvu.
23.jūl 2023 Sandris Vanzovičs
Ceturtdien, 13. jūlijā, pašmāju slavenības pulcējās "Aston Hotel Riga" restorāna terasē, lai muzikālā sarunu pēcpusdienā atminētos festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" spilgtākos mirkļus 17 gadu garumā, baudītu muzikālus priekšnesumus un svinētu mīlestību.
18.jūl 2023 Portāls nra.lv
Latvijā viesosies pasaulē plaši pazīstamais Ukrainas Nacionālais akadēmiskais vīru un zēnu koris “Dudaryk” no Ļvivas
6.jūl 2023 Portāls nra.lv
Nākamnedēļ, no 5. līdz 8. jūlijam, risināsies starptautiskais improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivāls “Rīgas ritmi” – jau 23. reizi. Ik pa četriem gadiem tam iegadās iekrist dziesmu un deju svētku laikā, taču organizatori par to nebēdā – skatītāju un klausītāju pietikšot visiem!
1.jūl 2023 Sandris Vanzovičs
Kamēr lielākā daļa latvju smagmūzikas cienītāju aizdevušies aplūkot Igaunijas (uz festivālu “Hard Rock Laager”) vai Lietuvas (uz “Kilkim Žaibu”) āres, mājās palikušie, grūsni nopūšoties, var kavēt laiku, klausoties kādus jaunākos ierakstus. Piemēram, pašmāju “hard & heavy” brigādes “Ameha” debijas minialbumu jeb EP ar piecām dziesmām angļu valodā. No tām klausītāji jau varētu būt pazīstami ar singlu “Demons”, kas skanējis “Radio SWH” raidījumā “Priekšnams” un arī Radio NABA ēterā.
30.jun 2023 Sandris Vanzovičs
Starptautisku atzinību guvušais latviešu dīdžejs un producents Urbanstep (Juris Graubergers) izdevis jaunu dziesmu “Depressure”, ko radījis, lai pievērstu plašākas sabiedrības uzmanību mentālās veselības tēmai un tās saistībai ar kopējo ķermeņa labsajūtu.
30.jun 2023 Sandris Vanzovičs
Šo svētdien, 18. jūnijā, Tallinas kvartāla koncertvietā “Tu jau zini kur” notiks ASV posthārdkora apvienības “Touché Amoré” koncerts. To iesildīs spāņi “Boneflower” un pašmāju alternatīvā roka grupa “Indygo”.
16.jun 2023 Sandris Vanzovičs
Sestdien, 26.maijā, Cēsu Pils parka estrādē norisināsies XI Latvijas zēnu koru salidojums "Puikas! Dziedāsim!", aģentūru LETA informēja Cēsu pašvaldībā.
19.mai 2023 Ziņu aģentūra LETA
Pirmajās divās stundās uz Dziesmu un deju svētku koncertiem Mežaparkā nopirkti 62 000 biļešu, aģentūru LETA informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāve Linda Ertmane.
19.mai 2023 Ziņu aģentūra LETA
Tallinas ielas kvartālā 4.maijā plkst.18 ar koncertu uzstāsies Toma Rudzinska kvartets, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.
1.mai 2023 Ziņu aģentūra LETA
Šo sestdien, 8. aprīlī, Rīgas mākslas telpā ar koncertu “Kāds sakars?” savu jau 36. jubileju svinēs jauniešu koris “Balsis”.
7.apr 2023 Sandris Vanzovičs
Kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" koncertmeistare, vijolniece Marta Spārniņa pēc 14 šajā muzikālajā apvienībā nostrādātiem gadiem nolēmusi to atstāt, jo nevēlas kara laikā izpildīt krievu autoru darbus, turpretim diriģents Normunds Šnē uzskata, ka mūzika nav saistāma ar politiku, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Kultūršoks".
1.apr 2023 Ziņu aģentūra LETA
Šovasar Latvijā atkal viesosies par „romantikas princi” dēvētais pasaulslavenais franču instrumentālās mūzikas izpildītājs Ričards Klaidermans, kura koncerti, kas jebkad notikuši, tostarp arī mūsu valstī, praktiski ik reizi bijuši pilnībā izpārdoti. Viņš vienmēr izpelnās publikas mīlestību un atzinību.
3.feb 2023 Portāls nra.lv
12. janvārī Raimonda Paula dzimšanas diena jau tradicionāli tiek atzīmēta Dzintaru koncertzālē, Maestro uzstājoties kopā ar saviem skatuves domubiedriem.
5.jan 2023 Portāls nra.lv
14. decembra vakarā VEF kultūras pilī norisinājās koncerts, kas sasaistīja ziemas tumšo laiku ar tās gaišo prieku.
27.dec 2022 Rihards Rungēvics, Rīgas Katoļu ģimnāzija
Grupas “Dagamba” mūziķi – čellists Valters Pūce un pianists Dainis Tenis – laiduši klajā videoklipu Raimonda Macata skaņdarbam “Ziemeļvējā”, kas ir priekšvēstnesis 19. novembrī startējošajai dueta koncerttūrei pa Latviju.
14.okt 2022 Sandris Vanzovičs
Nedēļas nogalē, no 16. līdz 18. septembrim, Koncertzālē “Cēsis” norisināsies  starptautiskais festivāls “Čello Cēsis”, ar kuru ik rudeni tiek atklāta jaunā koncertsezona.
13.sep 2022 Sandris Vanzovičs
Jau nākamnedēļ, 23. septembrī, tiks atklāta pianista Andreja Osokina jaunās koncertprogrammas “Osokins – Šopēnam” koncerttūre, kas turpināsies dažādās Latvijas zālēs.
13.sep 2022 Sandris Vanzovičs