Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_downwardMūzika

No šīs nedēļas ģitārista un mūzikas autora Riharda Lībieša pērn izdotais albums “Līnijas un miniatūras” pieejams arī vinila plates formātā. Šim notikumam par godu radīts video albumā iekļautajam skaņdarbam “Dzīvības musturs”, kura autore ir kino un videoārta režisore Elizabete Gricmane.
9.sep 2022 Sandris Vanzovičs
Jau šo piektdien, 2. septembrī, ar bezmaksas norisēm visas dienas garumā tiks ieskandināts starptautiskā festivāla “Kuldīga Piano” ievadpasākums.
1.sep 2022 Sandris Vanzovičs
Populārās latviešu kantrī mūzikas grupas “Dakota” līderis, savulaik arī grupas “Dālderi” dibinātājs un daudzu pazīstamu dziesmu autors Edvīns Zariņš mūzībā devās šī gada 28. janvārī. Pirms tam mūziķis vēl paspēja piedalīties ģitārista Harija Zariņa un Ogres novada kultūras centra rīkotajā koncertu sērijas “Dzīvā skatuve Ogrē” TV ierakstā, izpildot grupas populārākās dziesmas. Neviens tad vēl nenojauta, ka tā ir viņa pēdējā uzstāšanās, kas tagad fiksēta un izdota piemiņas albumā “Dakota. Edvīna Zariņa pēdējais koncerts”.
20.jūl 2022 Portāls nra.lv
Vasara straumēm iegriež muzikālos ritmus un knifus – knapi viens festivāls noslēdzas, kā jau rindas kārtībā nākamais: šo sestdien, 2. jūlijā, vēl var pagūt noķert pēdējās festivāla “Rīgas ritmi 2022” atskaņas, bet var arī doties uz muzikāliem lielpasākumiem Bauskā un Līgatnē.
3.jūl 2022 Sandris Vanzovičs
Esmu pagodināts, ka šī gada Līgo vakars Raiskumā tiek veltīts filmai „Limuzīns Jāņu nakts krāsā”. Veltījuma forma iepriecina, jo mēģinājumi izspēlēt ,,seno dziesmu jaunās skaņas” ar blīkšķi izgāzušies. Ne reizi vien centos atrunāt no šīs aplamības.
23.jun 2022 Jānis Streičs
Šo sestdien, 11. jūnijā, festivāla “Zobens un Lemess” ietvaros savu digitāli izdoto albumu “Loremaster” prezentēs Liepājas “folk / melodic death metal” (vismaz viņi paši sevi tā pozicionē) “Ryvendir” – droši vien būs gana jaudīgi, jo tieši tā šī grupa pērn sevi nodemonstrēja, uzstājoties Suntažu pusē notikušajā minifestivālā “Brūzis”.
10.jun 2022 Sandris Vanzovičs
Šo sestdien, 11. jūnijā, Valkas pilsētas brīvdabas estrādē notiks folkbaleta “Cik Saules mūsos” izrāde.
10.jun 2022 Sandris Vanzovičs
Pērnavieši “Sibyl Vane” un rīdzinieki “Purple Negative” apstiprināti par slavenās britu rokgrupas “Placebo” 22. jūnija koncerta Siguldas pilsdrupās īpašajiem viesiem.
10.jun 2022 Sandris Vanzovičs
Šodien Rīgā notiks mūziķa, grupas "Aquarium" līdera Borisa Grebenščikova Ukrainas atbalstam Austrumeiropā veltīts labdarības koncerts, informē pasākuma rīkotāji.
10.jun 2022 Ziņu aģentūra LETA
4. jūnijā plkst. 20.00 Talsos jau vienpadsmito reizi norisināsies Raimonda Tigula brīvdabas koncerts “Tiguļkalns”, kur komponists katru gadu augstākajā no deviņiem pilsētas pakalniem kopā aicina savus mūzikas draugus un domubiedrus, radot īpašu sajūtu vakaru ikvienam koncerta apmeklētājam.
4.jun 2022 Portāls nra.lv
Novērtējot māksliniecisko programmu un organizatoriskās kvalitātes, kā arī to nozīmību starptautiskajā apritē, Eiropas festivālu asociācija atkārtoti piešķīrusi festivālam “Rīgas Ritmi” prestižo kvalitātes zīmi “EFFE Label”.
12.mai 2022 Sandris Vanzovičs
No 25. maija līdz 8. jūnijam Rīgā norisināsies jau trešais pianista Andreja Osokina Brīvības festivāls, kas šogad, reaģējot uz Krievijas militāro agresiju, būs veltīts Ukrainai.
6.mai 2022 Sandris Vanzovičs
Šodien plkst.19 Rīgas Domā diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā notiks Latvijas Radio kora Lielās Piektdienas koncerts, liecina paziņojums Latvijas Radio kara mājaslapā.
15.apr 2022 Ziņu aģentūra LETA
Palmu svētdienā, jeb kā mēs biežāk saucam - pūpolsvētdienā Rīgas Doms aicina uz īpašu koncertu, šoreiz klausītājus neierasti ieaicinot atrasties Rīgas Doma ērģeļu balkonā. 10. aprīlī pl. 18.00 Eiroradio tiešraidē un arī klātienē koncertu vadīs Radio Klasika žurnāliste Liene Jakovļeva, bet muzicēs Lielās mūzikas balvas nominanti un laureāti koklētāja Līga Griķe, saksofonists Aigars Raumanis un ērģelnieks Aigars Reinis.
10.apr 2022 Portāls nra.lv
Leģendārā psihedēliskā roka grupa "Pink Floyd" pēc teju 30 gadu pauzes atsākuši muzicēt un ierakstījuši dziesmu "Hey, Hey, Rise Up", kā atbalstu Ukrainai.
8.apr 2022 Portāls nra.lv
Izsludināta pieteikšanās studentu jauno mūzikas grupu un izpildītāju konkursam “Hadrons 2022”. Interesentiem līdz 8. maijam jāiepazīstas ar tā nolikumu un “Hadrona” mājas lapā jāaizpilda pieteikuma anketa.
8.apr 2022 Sandris Vanzovičs
Novosibirskas opera atcēlusi 2.jūnijā plānoto pasaulslavenā krievu soprāna Annas Ņetrebko koncertu, jo viņa nosodījusi Krievijas iebrukumu Ukrainā.
1.apr 2022 Ziņu aģentūra LETA
Šo svētdien, 27. martā, pulksten 18:30 Latvijas Televīzijā (LTV1) tiks translēts starptautisks labdarības koncertmaratons “Save Ukraine - #StopWar”, kas notiks Varšavā. Tā mērķis ir izrādīt atbalstu Ukrainai.
26.mar 2022 Sandris Vanzovičs
Sestdien, 26. martā, mākslas centrā "Noass" norisinās labdarības koncerts "Latviešu reps pret karu Ukrainā". Koncerta sākums – pulksten 18.00; koncerta noslēgums – ap pulksten 23.00.
26.mar 2022 Portāls nra.lv
Pēc vairākiem noslēpumainiem ierakstiem sociālo tīklu vietnēs, kanādiešu indīroka grupa “Arcade Fire” izdevusi jaunu dziesmu “Lightning I, II” un arī tās video klipu.
26.mar 2022 Sandris Vanzovičs
ASV 50 gadu vecumā miris vairāku “Grammy” balvu ieguvušās rokgrupas “Foo Fighters” bundzinieks Teilors Hokinss, paziņojusi grupa.
26.mar 2022 Portāls nra.lv
Neskatoties uz dažādiem lokāliem un globāliem satricinājumiem, arī šogad norisināsies starptautiskais improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivāls “Rīgas Ritmi” – pēc skaita 22. festivāls notiks no 30. jūnija līdz 2. jūlijam.
25.mar 2022 Sandris Vanzovičs