Jāņu padomi

18.jun 2020
Tuvojoties Jāņiem, kas tradicionāli tiek svinēti zaļumos, Latvijas Zaļais punkts aicina iedzīvotājus parūpēties par to, lai svētki tiktu svinēti zaļāk un svinību vietās nepaliktu atkritumi. Lai iedzīvotājiem, gatavojoties Jāņu svinēšanai, palīdzētu veikt "zaļākas" un videi draudzīgās izvēles, Latvijas Zaļais punkts apkopojis vienkāršus un ikvienam līgotājam noderīgus ieteikumus.
17.jun 2020
Tuvojoties vasaras saulgriežu garajām brīvdienām, “Zaļā josta” vērš sabiedrības uzmanību uz vienreizlietojamo galda trauku un piederumu pārmērīgu lietošanu – piknikos, Jāņu svinībās, ģimenes izbraukumos pie dabas. Vienreizlietojamie plastmasas trauki ir nozīmīgs vides piesārņotājs, kas dabā sadalās mikroplastmasas daļiņās, veicinot jūras piesārņojumu un tās iemītnieku, putnu un dzīvnieku bojāeju. Taču mūsdienās ir pieejamas vairākas videi mazāk kaitīgas alternatīvas vienreizlietojamiem plastmasas traukiem.
14.jun 2020
Arī Līgo svētku svinētāji ir pelnījuši kārtīgu kūku. Pārsteidz tos ar burvīgu kūku, kuras pildījumu veido melleņu biezenis.
14.jun 2020
Tuvojas Līgo svētki, kas nav iedomājami bez siera. Kamēr vieni šajā laikā izvēlas sietu siet paši, bet citi pieturas tikai pašmāju sieram, "Healthline" atklāj, kādi pasaules sieru veidi ir veselīgākie. Nav jau noslēpums, ka nereti tieši pašmāju sieri ir tie, kas pēc svinībām paliek pāri neaiztikti, kamēr taču ir daudz gardu sieru ko var novietot tiem blakus.
12.jun 2020
Izmanto zemeņu laiku, lai pagatavotu šo atspirdzinošo un saldo punšu. Šis būs arī lielisks papildinājums Līgo svētku galdam
18.mai 2020
Iedvesmojoties no idejas par cauraudzīša "kūpināšanu" ar sīpolu mizām, tapa sīpolu mizās gatavoti vistu spārniņi. Ideāla ballīšu vai piknika uzkoda. Grašvielas var katrs likt pēc savas vēlmes un arī etiķis nav obligāts. Tāpat nav vajadzības svērt sausās sīpolu mizas. Uz 700 g spārniņu pietiek ar divām palielām saujām.
16.mai 2020
Šefpavārs Normunds Baranovskis atklāj, kā pagatavot grilētas cūku ribiņas. Būs garšīgi!
25.jan 2020
Britu izcelsmes šefpavāra, restorānu īpašnieka Džeimija Olivera vārds ar ēdiena gatavošanu apsēstajiem nav svešs. Ideja pusizceptus kartupeļus saspiest un apslacīt ar etiķa maisījumu, lai panāktu to kraukšķīgumu, pieder viņam. Viņš iesaka izmēģināt kartupeļu apslacīšanai arī etiķa, salvijas un apelsīna miziņu sviesta maisījumu.
26.jun 2019
Pēc svētkiem mājās nereti paliek pāri maize, kas rada galvasssāpes ne vienam vien. Maize ātri sakalst, bet to ir žēl izmest. Iesakām septiņus praktiskus veidus, kā neapēsto maizi izmantot.
25.jun 2019
Ar koncertiem, mielastiem un dažādiem krāšņiem pasākumiem visā Latvijā aizvadīti Līgo svētki. Liels ugunskurs, Jāņu vainags, siers, alus un šašliks ir neatņemama svētku sastāvdaļa ikvienā līgotāju pulkā. Lai ātrāk atgūtu fizisko formu un labu pašsajūtu pēc kārtīgām svinībām, ārste, Biznesa augstskolas Turība absolvente Zane Rēvalde sniedz vairākus ieteikumus, kuri noderēs ikvienam līgotājam. Kā galveno pamatnoteikumu ārste uzsver kvalitatīvu miegu, jo ilgstošs miega trūkums samazina darbaspējas un ietekmē mūsu pašsajūtu. Tāpat tiek uzsvērta ēdienkartes izvēle, režīma ievērošana un sportisku aktivitāšu iekļaušana dienas plānā.
22.jun 2019
Recepte 30 siera radziņiem.
21.jun 2019
Līgo un Jāņu svētki strauji tuvojas, bet vai esat sagatavojuši šī gada tendencēm atbilstošu svētku tērpu? Lai varētu sevi nodēvēt par stilīgu līgotāju - kā „no modes žurnāla vāka”, tirdzniecības centrs "Spice" kopā ar modes blogeri Ditu Graudu, sagatavojis vairākus ieteikumus modīga Jāņu nakts apģērba izvēlē kā sievietēm, tā vīriešiem.
16.jun 2019
Grila ēdieni ir gandrīz neatņemama vasaras sastāvdaļa, tomēr, lai tos uzceptu, nepieciešams laiks, taču brīdī, kad gaisā jau virmo kārdinošais ceptas gaļas aromāts vai uz grila saulē gozējas zeltaini brūni dārzeņi, ir grūti valdīt ēstgribu un bieži vien roka pati stiepjas neveselīgu uzkodu virzienā, lai panašķētos, “kamēr gaidām gaļu”! Uztura speciāliste un pavāre Jevgēnija Jansone piedāvā veselīgu uzkodu receptes, kas noderēs, lai mazinātu izsalkumu, kamēr gatavojas grila ēdieni, taču našķējoties palīdzēs izvairīties no liekām kalorijām. Īpaši noderīgas šīs receptes būs Līgo svinētājiem, kad vēlme kaut ko apēst bieži vien nepāriet visas nakts garumā.
14.jun 2019
Jau pavisam drīz tiks ieskandināti Līgo un Jāņi. Lai svētku noskaņu varētu izbaudīt pēc pilnas programmas, sagatavojies laikus un izdekorē savu namu vasaras saulgriežu noskaņās. "Mans Rimi" ir sagatavojis pāris vienkāršas, bet efektīvas idejas, lai svētki būtu izdevušies!
13.jun 2019
Gada vidus sakrīt ar astronomisko vasaras sākumu, un emocionāli katru gadu mēs ceram, ka vasaru iesāksim ar saulainiem, siltiem un sausiem Jāņiem. Kā mums sokas ar šo cerību piepildīšanos, spriediet paši... Tomēr, lai vai kāda būtu meteoroloģiskā prognoze, gatavojoties svētkiem, nodrošināmies ar cienastu gan lieliem, gan maziem jāņubērniem un ar miestiņu lielajiem līgotājiem. Bet ko celt galdā tiem, kuri pat reizi gadā atsakās no mutēšanās ar alutiņu? Protams, dzirkstošo vīnu, iesaka "Rimi Gardēži" eksperts Mārcis Mitrevics.
12.jun 2019
Vasaru mēdz dēvēt par grila sezonu, taču tas ir visai nosacīti, jo lielākie grilēšanas fani to nepārtrauc nevienā gadalaikā, savukārt citiem sezona sākas un beidzas ar vienu pikniku.
11.jun 2019
Rullīšu pildījumu var izmantot visdažādāko. Piemēram, veģetāriem rullīšiem pildījumam uz pannas var apscept sīki sagrieztus kāpstus un sīpolus, sarīvētus burkānus, kas aizdarīti ar karoti skāba krējuma vai majonēzes. Pēc garšas pieliek sāli, piparus.
9.jun 2019
Gada lustīgākie svētki vairs nav aiz kalniem! Līgo un Jāņu dienā vienosimies pie ugunskura dziesmās un dejās, taču neizpaliks arī gardu ēdienu baudīšana. Lai uz tava svētku galda nekā netrūktu, ieskaties bloga "Lindas virtuve" izveidotājas Lindas Tellgrenas padomos un smelies iedvesmu ēdienu izvēlē.
7.jun 2019
Kas gan ir īstena Līgo un Jāņu dienas svinēšana bez garda siera? To iespējams pagatavot vairākās variācijās. "Rimi gardēži" piedāvā piecas siera pagatavošanas receptes, lai tavi svētki būtu izdevušies un siera pārpilni!
5.jun 2019
Jau pavisam drīz pie durvīm klauvēs Jāņi un Līgo svētki, kad nodosimies garda ēdiena baudīšanai, dziesmām, ugunskura kuršanai, visvairāk - gaļas grilēšanai! Kādam labāk garšo paša marinēts šašliks, cits dod priekšroku grilsieram vai dārzeņiem, bet, lai kādus produktus arī izvēlētos, grilēšana ir aizraujošs process, kura gaitā var ļaut vaļu fantāzijai un atrast lieliskas garšu kombinācijas.