RECEPTE: Džeimija Olivera kraukšķīgie kartupelīši

© cookbook.ilaipa.lv

Britu izcelsmes šefpavāra, restorānu īpašnieka Džeimija Olivera vārds ar ēdiena gatavošanu apsēstajiem nav svešs. Ideja pusizceptus kartupeļus saspiest un apslacīt ar etiķa maisījumu, lai panāktu to kraukšķīgumu, pieder viņam. Viņš iesaka izmēģināt kartupeļu apslacīšanai arī etiķa, salvijas un apelsīna miziņu sviesta maisījumu.

Sastāvdaļas:

  • Kartupeļi: 500 g
  • Ķiploka galviņa: 0.4 gab
  • Baltvīna etiķis: 30 g
  • Eļļa: 26 g
  • Sviests: 30 g

Pagatavošana:

  1. Vienāda izmēra kartupeļus nomizo un liek vārošā ūdeni. Vāra 7 minūtes, nokāš un atstāj uz 3 minūtēm caurdurī.
  2. Novārītos kartupeļus kārto uz cepampannas, uz kuras ir uzlieta eļļa. Apmaisa, lai eļļa kartupeļiem tiek klāt no visām pusēm un liek cepties cepeškrāsnī apmēram uz 30 minūtēm, ja kartupeļi ir vidēji lieli. Ja lielāki, tad pāris minūtes ilgāk, savukārt, ja mazāki, tad nepilnas 30 minūtes.
  3. Izņem kartupeļus no cepeškrāsns un katru kartupeli ar piestiņu saspiež plakanu. Sviestu, sarīvētu ķiploku, etiķi un garšvielas, kādas vēlas, samaisa un ar šo maisījumu apslaka katru kartupeli un tad liek tos atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 30 minūtēm.

Avots: Cookbook

LV Blogeri

Arbūzs ir viens no vasaras top augļiem. Tas ir salds un sulīgs, tieši tāds, kāds karstajās vasaras dienās palīdz atveldzēties! Apkopojām piecus interesantus faktus par arbūziem, kurus, iespējams, tu nezināji!

Svarīgākais