Pēc svētkiem mājās nereti paliek pāri maize, kas rada galvasssāpes ne vienam vien. Maize ātri sakalst, bet to ir žēl izmest. Iesakām septiņus praktiskus veidus, kā neapēsto maizi izmantot.
Šīs receptes palīdzēs izmantot sakaltušo maizi un radīt no tās gardu maltīti. Galvenais, lai maize ir bez pelējuma.
Sastāvdaļas
Sakaltušo maizi sagriež šķēlēs. Olu sakuļ ar pienu. Tad pievieno tējkaroti vaniļas un kanēli. Sakaltušo maizi apviļā olā, liek uz pannas un apcep cepeškrāsnī.
Sastāvdaļas
Sagriežam maizi sīkos kubiņos. Sarīvē ķiploku un uzliek uz cepešpannas. Tam pa virsu uzber sagriezto maizi. Pirms cepšanas maizei jāuzkaisa sāls un pipari, tad visu apslaca ar olīveļļu. Liekam cepeškrāsnī uz 200 grādiem un dažas minūtes apcepam.
Sastāvdaļas
Maizi sagriež mazos kubos. Sagriež seleriju. Pētersīļus, salviju, rozmarīnu, timiānu un seleriju saber bļodā. Bļodai pievieno sagriezto maizi un pārkaisa ar sāli un pipariem. Visu aplej ar izkausētu sviestu. Iegūto produktu var izmantot kā pildījumu putnu gaļai.
Sastāvdaļas
vai
Sakaltušās maizes šķēlei bagātīgi uzklāj pesto mērci vai ķiploku un olīveļļas maisījumu. Ja ir vēlēšanās, var pievienot arī Parmezāna sieru.
Maizes drupačas saber ēdiena uzglabāšanas traukā un apber ar sāli. Drupačas vēlāk var izmantot panēšanai un citiem ēdieniem, kam tās vajadzīgas.
Sagrieztās maizes gabaliņus saber bļodā un pārlej ar vistas buljonu. Rezultātā iegūstam maizes "nūdeļu" zupu.
Sastāvdaļas
Olu sakuļ ar pienu. Tad pievieno vaniļu, kanēli un cukuru. Visu samaisa. Maisījumā iemērc sakaltušo maizi un pusstundu cep cepeškrāsnī 200 grādos.
Rezultātā no vecas maizes varam iegūt grauzdiņu brokastīm, sauszmaizītes salātiem, uzkodu maizītes, putnu gaļas pildījumu, zupu un maizes pudiņu.