Svētku gaidās! Veselīgu uzkodu receptes, kas mazinās izsalkumu

© Publicitātes foto

Grila ēdieni ir gandrīz neatņemama vasaras sastāvdaļa, tomēr, lai tos uzceptu, nepieciešams laiks, taču brīdī, kad gaisā jau virmo kārdinošais ceptas gaļas aromāts vai uz grila saulē gozējas zeltaini brūni dārzeņi, ir grūti valdīt ēstgribu un bieži vien roka pati stiepjas neveselīgu uzkodu virzienā, lai panašķētos, “kamēr gaidām gaļu”! Uztura speciāliste un pavāre Jevgēnija Jansone piedāvā veselīgu uzkodu receptes, kas noderēs, lai mazinātu izsalkumu, kamēr gatavojas grila ēdieni, taču našķējoties palīdzēs izvairīties no liekām kalorijām. Īpaši noderīgas šīs receptes būs Līgo svinētājiem, kad vēlme kaut ko apēst bieži vien nepāriet visas nakts garumā.

Dārzeņu stienīši ar grieķu jogurta-gorgonzolas mērci

Sastāvdaļas:

  • dažādi dārzeņi (burkāni, ķirštomātiņi, cukīni, ziedkāposti, gurķi, brokoļi, paprika, redīsi);
  • 300 g grieķu jogurta;
  • liela sauja svaigu diļļu;
  • liela sauja svaigu pētersīļu;
  • 1 TK ar kaudzi ķiploku pulvera;
  • pipari pēc garšas;
  • 50 g gorgonzolas siera (vai cita siera ar zilo pelējumu).

Pagatavošana

  1. Zaļumus smalki sakapā. Jogurtu un sieru ar dakšiņu samaisa, pievieno ķiploku pulveri, piparus un sasmalcinātos zaļumus.
  2. Dārzeņus ar garenu formu sagriež stienīšos, ziedkāpostus un brokoļus sadala mazākās ziedkopās, kirštomātiņus atstāj veselus.
  3. Visus dārzeņus kārto uz šķīvja, pasniedz kopā ar mērci.

Publicitātes foto

Augļu salāti ar magoņu sēklu mērci

Sastāvdaļas:

  • svaigi augļi un ogas (zemenes, mellenes, kazenes, saldie ķirši, mango, aprikozes, kivi);
  • piparmētru lapas;
  • sula no diviem apelsīniem;
  • sula no viena laima;
  • 1 ĒK magoņu sēkliņu;
  • 1 ĒK medus.

Pagatavošana

  1. Bļodā liek veselas ogas (lielākās var pārgriezt uz pusēm vai ceturtdaļās, saldajiem ķiršiem izņem kauliņus), aprikozes, kivi, mango un citus augļus sagriež sev tīkamas formas gabaliņos.
  2. Sajauc apelsīnu un laima sulu kopā ar medu un magoņu sēkliņām.
  3. Smalki sakapā piparmētru lapiņas. Visas sastāvdaļas samaisa kopā un uzreiz pasniedz!

Publicitātes foto

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais