Pārsteidz līgotājus ar īpašo Līgo kūku

© Cookbook

Arī Līgo svētku svinētāji ir pelnījuši kārtīgu kūku. Pārsteidz tos ar burvīgu kūku, kuras pildījumu veido melleņu biezenis.

Sastāvdaļas:

  • Melleņu biezenis: 200 g
  • Sviests: 150 g
  • Cukurs: 200 g
  • Olas dzeltenums: 3 gab
  • Mascarpone siers: 500 g
  • Kviešu milti: 100 g
  • Olas: 5 gab

Pagatavošana:

Biskvītam olas saputo ar 100 g cukura. Tad saputotajā masā iesijā miltus.

Biskvītu liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī.

Biskvīta gatavību pārbauda, iedurot koka koka irbulīti: ja to iedurot biskvītā, pie tā nekas nepielīp, biskvīts ir gatavs.

Kad biskvīts gatavs, to atdzesē un vēlāk pārgriež horizontāli uz pusēm.

Melleņu krēmam melleņu biezeni ieliek katliņā, pievieno olu dzeltenumus, 100 g cukura un karsē, visu laiku maisot. Kad parādās pirmie burbuļi, katliņu noņem no uguns (melleņu masai neļauj sākt vārīties) un pieputo sviestu.

Noliek atdzesēties.

Atdzisušam pieputo Maskarpones sieru.

Kārto kūku: uz apakšējās biskvīta kārtas uzsmērē pusi krēma, tad uzliek otru pusi biskvīta un virsu nosmērē ar atlikušo krēmu.

Ieliek ledusskapī uz pāris stundām atdzesēties.

Virtuvē

Vasara atnāk ar saules piepildītiem vakariem un svaigiem zaļumiem - ir laiks atklāt jaunas garšas! Izmēģināsim trīs viegli pagatavojamas un pārsteidzošas pesto versijas, izmantojot rukolu, pētersīļus un spinātus. Šie zaļumi piešķir klasiskajam pesto jaunas krāsas un iederas gan salātos, gan grilētos ēdienos. Ar receptēm dalās “Allrecepes.com” eksperti.

Svarīgākais