RECEPTE: gardais zemeņu punšs ikdienai un svētku galdam

© Ekrānuzņēmums no Youtube/Roberta McGill

Izmanto zemeņu laiku, lai pagatavotu šo atspirdzinošo un saldo punšu. Šis būs arī lielisks papildinājums Līgo svētku galdam

Sastāvdaļas (15 līdz 20 glāzēm):

  • 2 litri svaigu zemeņu;
  • 6 apelsīni;
  • 6 citroni;
  • 4 laimi;
  • 3 litri svaiga, auksta ūdens;
  • glāze niedru cukura (šķidrā veidā);
  • 1/2 glāze cukura;
  • svaigas piparmētru lapas.

Pagatavošana:

Nomazgā un saspied vai sablenderē zemenes ar cukuru un atstāj tā uz stundu. Tad izspied visu caur sietu.

Izspied svaigu apelsīnu, citronu un laimu sulu. Pievieno to zemenēm ar cukuru un kārtīgi samaisi.

Tad pievieno ūdeni un niedru cukuru.

Veidnē sasaldē citrona šķēles un piparmētru lapas.

Ekrānuzņēmums no Youtube/Roberta McGill

Lej dzērienu punša bļodā, kurā ievietotas ledū sasalušās citrona šķēles un piparmētru lapas.

Ekrānuzņēmums no Youtube/Roberta McGill

Avots

Virtuvē

Populārā Londonas restorāna “Fallow” galvenais šefpavārs Džeks Krofts dalījās ar vienkāršu, taču ļoti gardu recepti divu sastāvdaļu mērcei, kas uzlabos jebkuru ēdienu. Izdevumam “Express” viņš skaidroja, cik viegli ir izveidot "ideālu zīdainu sviesta mērci", izmantojot tikai ūdeni un sviestu.

Svarīgākais