RECEPTE: gardais zemeņu punšs ikdienai un svētku galdam

© Ekrānuzņēmums no Youtube/Roberta McGill

Izmanto zemeņu laiku, lai pagatavotu šo atspirdzinošo un saldo punšu. Šis būs arī lielisks papildinājums Līgo svētku galdam

Sastāvdaļas (15 līdz 20 glāzēm):

  • 2 litri svaigu zemeņu;
  • 6 apelsīni;
  • 6 citroni;
  • 4 laimi;
  • 3 litri svaiga, auksta ūdens;
  • glāze niedru cukura (šķidrā veidā);
  • 1/2 glāze cukura;
  • svaigas piparmētru lapas.

Pagatavošana:

Nomazgā un saspied vai sablenderē zemenes ar cukuru un atstāj tā uz stundu. Tad izspied visu caur sietu.

Izspied svaigu apelsīnu, citronu un laimu sulu. Pievieno to zemenēm ar cukuru un kārtīgi samaisi.

Tad pievieno ūdeni un niedru cukuru.

Veidnē sasaldē citrona šķēles un piparmētru lapas.

Ekrānuzņēmums no Youtube/Roberta McGill

Lej dzērienu punša bļodā, kurā ievietotas ledū sasalušās citrona šķēles un piparmētru lapas.

Ekrānuzņēmums no Youtube/Roberta McGill

Avots

Virtuvē

Karstā vasaras dienā ledus tēja ir īsts glābiņš – veldzējoša, atsvaidzinoša un arī veselīga! Tā vietā, lai izmantotu cukuru vai mākslīgi saldinatus sīrupus, mājās vari pagatavot dabīgu tējas koncentrātu – sīrupu, ko glabāt burciņā un lietot pēc vajadzības. Un pats labākais – šis dzēriens iztiek bez cukura! Ar recepti dalās “simpleveganblog.com”.