RECEPTE: gardais zemeņu punšs ikdienai un svētku galdam

© Ekrānuzņēmums no Youtube/Roberta McGill

Izmanto zemeņu laiku, lai pagatavotu šo atspirdzinošo un saldo punšu. Šis būs arī lielisks papildinājums Līgo svētku galdam

Sastāvdaļas (15 līdz 20 glāzēm):

  • 2 litri svaigu zemeņu;
  • 6 apelsīni;
  • 6 citroni;
  • 4 laimi;
  • 3 litri svaiga, auksta ūdens;
  • glāze niedru cukura (šķidrā veidā);
  • 1/2 glāze cukura;
  • svaigas piparmētru lapas.

Pagatavošana:

Nomazgā un saspied vai sablenderē zemenes ar cukuru un atstāj tā uz stundu. Tad izspied visu caur sietu.

Izspied svaigu apelsīnu, citronu un laimu sulu. Pievieno to zemenēm ar cukuru un kārtīgi samaisi.

Tad pievieno ūdeni un niedru cukuru.

Veidnē sasaldē citrona šķēles un piparmētru lapas.

Ekrānuzņēmums no Youtube/Roberta McGill

Lej dzērienu punša bļodā, kurā ievietotas ledū sasalušās citrona šķēles un piparmētru lapas.

Ekrānuzņēmums no Youtube/Roberta McGill

Avots

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais