Sāļie siera radziņi ar alus sīpolu mērci

© Ekrānuzņēmums

Recepte 30 siera radziņiem.

Sastāvdaļas cepumiem

  • Siers (sarīvēts) 200g
  • Sviests 200g
  • Milti 200g
  • Sāls 1 šķipsna
  • Ķimenes 1ĒK

Alus mērcei

  • Sviests 2ĒK
  • Sīpols 600g
  • Portera alus 230ml
  • Krēmsiers 240g
  • Krējums 240g
  • Sāls 1/2TK

Pagatavošana

Bļodā ber miltus, pievieno sāli, ķimenes un samaisa.

Sviestu pa vienai karotei iemaisa miltos, pievieno sarīvētu sieru un ar rokām samīca, līdz visas sastāvdaļas sajaukušās.

Mīklu starp plaukstām izrullē desiņā un ar pirkstiem izveido ieapaļu vai kliņģeru formu.

Cepumus kārto uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep 190°C sakarsētā cepeškrāsnī 15-20 min.

Tikmēr pannā izkausē sviestu un cep smalki sakapātus sīpolus, līdz tie ir zeltaini brūni. Pievieno alu un sautē, līdz šķidrums ir izgarojis. Noņem no plīts un ļauj atdzist.

Tad bļodā sajauc sīpolu masu ar krējumu, krēmsieru, sāli un pipariem un kārtīgi samaisa.

Cepumus atdzesē un pasniedz ar mērci.

Avots

Virtuvē

Saulgrieži ir gada īsākā nakts un viena no īpašākajām reizēm, kad daba ir savā pilnbriedā. Kamēr ugunskuri sprakšķ un dziesmas skan vēl ilgi pēc saulrieta, galdā tiek celti nevis grezni ēdieni, bet vienkāršas, sezonālas lietas, kas garšo pēc vasaras. Šajā rakstā piedāvājam idejas, kā klāt saulgriežu galdu tā, lai tas būtu gan gards, gan ar raksturu – sirsnīgs, dabisks un viegli pagatavojams, kopā ar “TheSpruceEats.com”.

Svarīgākais