Platforma "Eat This, Not That", balstoties uz "U.S. News & World Report" apkopoto informāciju, nosauc 2024. gada top diētu jeb diētu, kura ir modē šajā gadā.
Daži augļi ir vērtīgi ne tikai vitamīnu, minerālvielu un antioksidantu dēļ, bet arī var palīdzēt zaudēt svaru. Saskaņā ar Eat This, Not That vēstīto, atsaucoties uz uztura speciālistiem, ēdot saprātīgas porcijas un apvienojot augļus ar tauku un olbaltumvielu avotiem, jūs varat izveidot pilnvērtīgu, barojošu diētu, kas būs ideāli piemērota svara zaudēšanai. Turklāt eksperti šādiem nolūkiem tieši vienu augli sauc par labāko.
Latvijā 33% iedzīvotāju uztrauc, ka tirgū ienāks dažādi ar nedabiskām metodēm iegūti produktu aizstājēji, piemēram, reaktoros audzēta gaļa, aģentūru LETA informēja biedrības "Zemnieku saeima" pārstāvji.
Kā liecina biedrības “Zemnieku saeima” informatīvās kampaņas “Mūsu zemes spēks” ietvaros īstenotā aptauja, domājot par pārtikas sistēmas nākotni, lielāko daļu jeb 33% iedzīvotāju uztrauc, ka tirgū ienāks dažādi nedabiskām metodēm iegūti produktu aizstājēji, piemēram, reaktoros audzēta gaļa. Kā norāda Mareks Bērziņš, biedrības “Zemnieku saeima” valdes priekšsēdētāja vietnieks, pārtikas sistēmas nākotne būs atkarīga no tā, cik stipra un ilgtspējīga būs lauksaimniecības nozare.
Lietuvas galvaspilsēta Viļņa pārsteidz ar daudzajiem restorāniem, kafejnīcām, krodziņiem un grila bāriem, kas vilināt vilina ļauties kulinārijas priekiem. Vecpilsētā un pilsētas centrā to ir tiešām daudz un tā ir iespēja gan palutināt sevi ar gardiem un tradicionāliem vietējiem ēdieniem, gan izgaršot pasaules valstu virtuvi, gan nesteidzīgi izbaudīt izsmalcinātas maltītes viesnīcu restorānos.
Pārtikas futurologs nosaucis 10 pārtikas produktus, kas dažādu iemeslu dēļ pēc 100 gadiem vairs cilvēkiem nebūs pieejami, tie būs izzuduši. Šāds fenomens skaidrojams ar klimata pārmaiņām un cilvēku nepieciešamību pielāgoties "jaunai dzīvei".
Domājot par gada tumšāko laiku, uzrunāju vienu no ēdienu recepšu aizraujošākajām radītājām Noru Sveci, lai uzzinātu, kā sabalansēt maltītes un kādus knifiņus pielietot virtuvē, lai ēdiens būtu gan gards, gan arī veselīgs.
Katram ir izveidojušies savi pusdienu paradumi darba laikā. Kāds no mājām ņem līdz pusdienu kārbiņu, tikmēr cits ietur maltītes kafejnīcās. Ja esat no tiem cilvēkiem, kas mēdz uz darbu ņemt līdzi pusdienas, tad atcerieties, ka no šiem produktiem vajadzētu izvairīties.
Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) regulāri veic pārtikas preču cenu salīdzinājumu veikalos kopš 90.gadu vidus. Aprēķinot vidējās cenas nozīmīgāko mazumtirdzniecības uzņēmumu veikalos, nerēķinot ražotāju vai tirgotāju noteiktās akciju cenas.
Nesen notikušajā izstādē "Riga Food" par konkursa "Latvijas Gada pavārs" uzvarētāju un "Reaton Zelta pavārnīca" ieguvēju kļuva 25 gadus vecā Valērija Čudova. Tā ir īsta sensācija, jo Valērija profesionālajā vidē vēl ir mazpazīstama - viņa strādā par pavāri tikai 4 gadus.
Starp pārtikas produktiem eksportā labāk veicas dzērieniem, kā arī graudiem, graudaugu izstrādājumiem, miltiem, makaroniem, pienam un piena produktiem, intervijā aģentūrai LETA norādīja Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) padomes priekšsēdētāja Ināra Šure.
"Maz kaloriju", "veselīgs", "diētisks" - šādi saukļi bieži vien liek mums domāt to, ka konkrētos produktus var ēst lielā apjomā, jo tie nevar kaitēt veselībai. Taču tā nav! To norāda Austrālijas zinātnieki, vēstīts medijā "The Sun".
Aizsardzības ministrija patlaban vēl turpina darbu pie jauna armijas pārtikas iepirkuma dokumentācijas sagatavošanas, aģentūra LETA uzzināja ministrijā.
Ēdienu piegāžu platformas atvieglo ikdienu daudziem cilvēkiem. Nav vairs jāraizējas, ko celt galdā, ēdienu vienkārši var pasūtīt tiešsaistē. Šādu opciju izmanto lērums cilvēku visā pasaulē. Rošanai no Lielbritānijas gadījusies pavisam nelāga pieredze ar ēdiena pasūtīšanu tiešsaistē, vēsta "Daily Star".
Vielmaiņa jeb metabolisms ir sarežģīts un ļoti smalks bioķīmisks process. Ja to pareizi izprot, ir lietas, ko ikviens var darīt, lai ar gadiem vielmaiņa strauji nekļūtu gausa un izvairītos no kaitēm, ko rada vielmaiņas darbības traucējumi.
24 gadus vecā Natālija Džordžija, pateicoties smagiem treniņiem un diētai, zaudēja ievērojami daudz svara - iepriekš meitene svēra 136 kilogramus, bet viņai izdevās sasniegt 60 kilogramu atzīmi. Taču blaknes - ādas nokarāšanos - nācās likvidēt ķirurģiski. Meitene ar savu tievēšanas stāstu dalījās vietnē “TikTok”.
Klimata pārmaiņu rezultātā vairāki ikdienā iecienīti produkti drīzumā varētu izzust. Noskaidrojiet, kuru produktu pastāvēšanu apdraud klimata pārmaiņas!
Dietoloģe un endokrinoloģe Natālija Samoiļenko intervijā, kas 21. augustā tika publicēta projekta “Beauty Dose” YouTube kanālā, pastāstīja, kā pareizi ēst saldumus, lai nekaitētu figūrai un veselībai, raksta limon.postimees.ee.