Latvijā izstrādā pārtiku, kuras derīguma termiņš būs 25 gadi

© Ekrānšāviņš

Kilograms maltās gaļas, vistas filejas vai kartupeļu pankūku tiek pārvērsts 100 gramos, nezaudējot vērtīgās uzturvielas, vitamīnus un saglabājot garšas īpašības.

Vai, piemēram, ābols tiek pārveidots par plānu batoniņu. Pie šādas jauna veida pārtikas, kuras derīguma termiņš būs 25 gadi, šobrīd strādā Latvijas zinātnieki, ar mērķi to izmantot krīzes situācijās gan militārpersonu, gan civiliedzīvotāju ēdināšanai. Jaunā pārtika jau ir testēta Antarktīdā, un šogad to izmēģinās arī zemessargi, ziņo LTV.

Latvijā

Kādēļ vēl nesen pelnošākā un Baltijā lielākā Ventspils osta bankrota priekšā; vai kravu apgrozījuma kritumā varam vainot tikai karu Ukrainā; kāda loma ostu pārvaldīšanā pienākas uzņēmējiem; kādēļ lietuvieši pie mūsu robežām būvē lielas rūpnīcas un izmanto mūsu darbaspēku, bet mēs paši neko nespējam – “nra.lv” saruna ar bijušo Rīgas brīvostas pārvaldnieku, šobrīd Rīgas brīvostas padomes prezidentu Leonīdu Loginovu.

Svarīgākais