Griķu diēta - ātras svara zaudēšanas noslēpums

© Pexels.com

Griķu diēta ir kļuvusi par populāru izvēli to cilvēku vidū, kas vēlas ātri zaudēt svaru bez stingriem ierobežojumiem, raksta “TSN”.

Griķu diētas galvenā priekšrocība ir tā, ka tā palīdz samazināt patērētās pārtikas un kaloriju daudzumu. Griķi satur daudz olbaltumvielu un komplekso ogļhidrātu, kas ilgstoši nodrošina sāta sajūtu.

Griķu diēta ir efektīva, pateicoties zemajam kaloriju saturam un rafinētā cukura, tauku un citu augstas kalorijas sastāvdaļu trūkumam.

Diēta parasti ilgst no 7 līdz 14 dienām, kuras laikā ēd griķus kombinācijā ar citiem mazkaloriju pārtikas produktiem, piemēram, dārzeņiem, jogurtu, kefīru, zaļo tēju.

Pexels.com

Galvenās griķu diētas priekšrocības

Zems kaloriju saturs: griķi ir produkts ar zemu kaloriju saturu, kas ļauj tos patērēt ievērojamā daudzumā bez liekām kalorijām.

Augsts šķiedrvielu saturs: griķi ir bagāti ar šķiedrvielām, kas veicina sāta sajūtu un uzlabo gremošanu.

Bez rafinēta cukura un taukiem: tā palīdz samazināt kaloriju uzņemšanu un aptaukošanās risku.

Jāatceras, ka cilvēkiem ar tādām saslimšanām kā diabēts vai nepietiekamības stāvokļi griķu diētas ievērošana var būt bīstama!

Pexels.com

Lūk - ideja ēdienreizei -

diētiskie griķu plācenīši

Sastāvdaļas (2 porcijas - apmēram 6 mazas pankūkas):

1 glāze griķu miltu vai malti griķi

1 ēdamkarote maltu linsēklu vai čia sēklu (pēc izvēles, papildus šķiedrvielām/olbaltumvielām)

1 tējkarote cepamā pulvera

1/2 tējkarotes kanēļa (pēc izvēles, ja vēlaties gatavot saldo versiju)

1/4 tējkarotes sāls

1 glāze nesaldināta mandeļu piena (vai jebkura cita izvēlēta piena)

1 ola

1 tējkarote vaniļas ekstrakta (pēc izvēles, ja vēlaties gatavot saldo versiju)

1 tējkarote medus vai kļavu sīrupa (pēc izvēles, ja vēlaties gatavot saldo versiju)

Viegla eļļa vai aerosols cepšanai (piemēram, kokosriekstu vai olīveļļa)

Pagatavošana:

Sauso sastāvdaļu sajaukšana - bļodā sakuļ kopā griķu miltus, linsēklas, cepamo pulveri, kanēli un sāli.

Slapjo sastāvdaļu sajaukšana - citā bļodā sakuļ kopā olu, mandeļu pienu, vaniļu un saldinātāju, ja izmanto.

Apvienošana: ielejiet mitro maisījumu sausajā un samaisiet, līdz tas ir sajaucies. Ļaujiet nostāvēties 5-10 minūtes, lai sabiezētu.

Gatavošana - uzkarsē pannu ar nepiedegošu pārklājumu uz vidējas uguns un viegli ieeļļo. Katru pankūku cep 2-3 minūtes, līdz veidojas burbuļi, tad apgriež un cep vēl 1-2 minūtes.

Pasniegšana - pārlej ar grieķu jogurtu, svaigām ogām vai vieglu kļavu sīrupa pilienu, vai arī ēd kopā ar svaigajiem salātu un liesu gaļu vai zivi.

Svarīgākais