Uztura noslēpumi

28.jan 2020
Veselīga uztura tēma ir kļūst arvien populārāka un cilvēkiem neapnīk meklēt informāciju, kādi tad produkti ir veselīgi un kādi nav. Kliedējam mītus par vairākiem produktiem, kas patiesībā nav tik neveselīgi, kā domājam, raksta "adme.ru".
27.jan 2020
Pārtikas apritē iesaistītos uzņēmumos joprojām lielu lomu "spēlē" cilvēciskais faktors - pat situācijās, kad ir nodrošināta laba infrastruktūra un piemērots inventārs, darbinieka nezināšana vai nolaidība var izraisīt infekcijas slimības izplatīšanos, neievērojot roku mazgāšanu un dezinfekciju, secinājusi Zemkopības ministrija (ZM).
27.jan 2020
 Latvijā pārtikas ražotājiem no šā gada 1.aprīļa būs jānorāda arī pārtikas produkta galvenās sastāvdaļas izcelsmes valsti vai izcelsmes vietu, lai nodrošinātu patērētājus ar pilnvērtīgu informāciju par pārtikas produktu, informēja Zemkopības ministrijā (ZM).
26.jan 2020
25 gadus vecā amerikāniete Džesika Parizi-Rodrigesa atbrīvojās no 55 kilogramiem liekā svara. Meitene pastāstīja, kā viņai tas izdevās.
26.jan 2020
Tase rīta kafijas ne tikai palīdz kļūt možākam, bet izrādās, ka tā var palīdzēt arī zaudēt svaru, norāda "The Sun".
24.jan 2020
As­tro­lo­ģe un rakst­nie­ce Mai­ja Dam­be Kol­lin­sa pirms dažiem gadiem at­grie­zās Lat­vi­jā no Ame­ri­kas Sa­vie­no­ta­jām Val­stīm, kur pavadījusi mūža lielāko daļu. Vi­ņas dzī­ve ir ie­dves­mo­jo­ša, arī ar sā­pī­ga­jiem lik­te­ņa pa­vēr­sie­niem. Latvijā Mai­ja Dam­be Kol­lin­sa pazīstama arī kā grāmatas «As­tro­lo­ģi­ja vir­tu­vē» autore.
24.jan 2020
Vīnzinis Mārcis Mitrevics (gardezi.lv) dalījies ar zivju un citu jūras produktu un vīnu saderības tabulu.
23.jan 2020
Ar pa­rei­zu ēša­nas re­žī­mu, ve­se­lī­gu dzī­ves­vei­du, se­vis iz­zi­nā­ša­nu un sa­kār­to­ša­nu as­to­ņu de­vi­ņu mē­ne­šu lai­kā ie­spē­jams zau­dēt 50 ki­lo­gra­mus lie­kā sva­ra. Un tas nav stāsts par uz­mā­cī­gi rek­la­mē­tām «brī­num­zā­lēm», bet re­āla ser­ti­fi­cē­tas as­tro­lo­ģes Lin­das Kur­mis pie­re­dze.
23.jan 2020
Valdības deklarācija paredz izvērtēt iespējas ieviest samazināto pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi svaigai gaļai, zivīm, olām un piena produktiem. Kopš 2018. gada Latvijai raksturīgiem augļiem, ogām un dārzeņiem jau tiek piemērota samazinātā PVN likme 5 procentu apmērā, un, iespējams, šogad tiks samazināta PVN likme arī sabiedriskajā ēdināšanā.
22.jan 2020
Par vienu no mūsdienu trendiem ir kļuvusi atteikšanās no glutēnu saturošiem ēdieniem, apgalvojot, ka tieši glutēna izslēgšana no ēdienkartes palīdz iegūt slaidu figūru un labu veselību. Nacionālā pārtikas mazumtirdzniecības tīkla ELVI uztura speciāliste Jevgēnija Jansone skaidro mītus - vai glutēns patiešām ir drauds veselībai, kas jāizskauž no mūsu ēdienkartes, vai tomēr šis ir modes kliedziens, kam daudzi seko akli un nepamatoti.
20.jan 2020
Kas ir veselīgs uzturs vai kādi ir tā noslēpumi? Nē, noslēpumu nav. Un arī universālas diētas nav. Samērā daudz pētīta ir Vidusjūras diēta, bet to varētu izcelt citu vidū tikai tad, ja vienlīdz apjomīgi būtu pētītas arī citas. Pat vienam un tam pašam cilvēkam savulaik izstrādātais diētas plāns pēc dažiem gadiem vai mēnešiem nebūs derīgs.
20.jan 2020
No šī gada otras puses neārstējami slimu pacientu šķidro ēdināšanu apmaksās valsts, vēstīja "Latvijas Televīzija".
19.jan 2020
Ne velti saka, ka ceļš uz mīļotā cilvēka sirdi iet caur vēderu. Tas ir jauki, ja zinām, kā otru palutināt un ko pasniegt romantiskā maltītē. Ierosmei piedāvājam šos «popkultūras» horoskopus. Gan noderēs!
19.jan 2020
Viena no visbiežāk izskanējušajām Jaungada apņemšanām ir svara korekcija un atbrīvošanās no liekajiem kilogramiem. Dziedātājas Laura Raila-Lakstīgala un Liene Šomase, kā arī horeogrāfs, deju skolas «Dzirnas» izveidotājs un vadītājs Agris Daņiļevičs jauno gadu sākuši ar labiem rezultātiem un jau var lepoties ar nomestajiem kilogramiem. Sarunā ar »Vakara Ziņām« tievētāji dalās ar saviem padomiem, kā izdevies iegūt slaidākas ķermeņa aprises.
17.jan 2020
Iz­pē­tot cil­vē­ka per­so­nī­go as­tro­lo­ģis­ko kar­ti, ie­spē­jams uz­zi­nāt, ku­ra sti­hi­ja val­da ho­ro­sko­pā un kam va­ja­dzē­tu būt ve­se­lī­gas ēdien­kar­tes pa­ma­tā. Zi­not, kur Sau­le un Marss at­ra­du­šies dzim­ša­nas brī­dī, var no­skaid­rot, kā­da ir cil­vē­ka iek­šē­jā bū­tī­ba un kā viņš se­vi re­ali­zē dzī­vē. Sa­vu­kārt Mē­ness at­klāj emo­ci­onā­lo stā­vok­li un die­nas, kad ie­tei­cams at­tī­rī­ties un ie­vē­rot da­žā­das di­ētas.
16.jan 2020
As­tro­lo­ģi­jā ek­sis­tē vai­rā­ki ie­tei­ku­mi, kā ēst ve­se­lī­gi, kad jā­ie­vē­ro at­slo­dze un kad var cī­nī­ties ar lie­ko sva­ru.
16.jan 2020
“Bieži no vecākiem dzirdu, ka viņu bērni ir izvēlīgi, ēd nelabprāt un tikai konkrētus ēdienus, nepieņem jaunus produktus vai atzīst tikai konkrētās formās sagrieztus burkānus,” stāsta Rimi Bērniem eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina. Ko darīt, ja bērns atzīst tikai atsevišķus ēdienus, un kā “pierunāt” izvēlīgo ēdāju pagaršot ko jaunu? Pārbaudītos padomos dalās eksperte.
15.jan 2020
At­bild ser­ti­fi­cēts as­tro­logs Alek­sandrs So­ko­lovs:
15.jan 2020
Svētku laikā bieži vien pat gribot negribot ēdam pārāk daudz un ne pārāk veselīgi – patērējam vairāk našķu, arī alkoholu, smagākus ēdienus. Kādas ir visbiežākās sekas, ko izraisa šāda svētku ēdienkarte? Kā plānot savu ikdienas ēdienkarti veselīgi? Ieteikumos dalās eksperte, sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore un farmaceite Ilze Priedniece.
13.jan 2020
Tie, kas vēlas samazināt svaru, ir gatavi izmēģināt visneprātīgākos ieteikumus: dzert ābolu etiķi, māla ūdeni, katru dienu mainīt maltītē lietojamos produktus, ēst vairumā šokolādi... Dietologs, gastroenterologs Igors Fizdels par to visu rausta plecus, uzsverot, ka pašārstēšanās ne pie kā laba nevar novest, tas jādara ārsta uzraudzībā, nosakot katram individuālu diētu.