8 ēdieni, kurus nedrīkst atkārtoti sildīt, lai nekaitētu veselībai

© Pexels

Lai cik garda un veselīga ir maltīte, tā var zaudēt savas vērtīgās īpašības, ja to atkārtoti silda mikroviļņu krāsnī. Dažreiz tas var beigties arī ar saindēšanos. Šos astoņus veselīgos produktus nav ieteicams atkārtoti sildīt, lai izvairītos no saindēšanās riska.

Pexels

1. Kartupeļi

Vairākkārt sildot kartupeļus, tie zaudē garšu, kā arī ievērojami mazinās to veselīgās īpašības. Kā norāda "Independent", atkārtoti sildīti kartupeļi folijā istabas temperatūrā var būt par cēloni arī botulismam (botulisms ir toksiska uztura infekcija, kas rodas uzturā lietojot inficētus pārtikas produktus).

Kartupeļu biezputru un kartupeļus frī vislabāk apēst uzreiz, bet vārītu kartupeļu pārpalikumus var pievienot salātiem.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Ar urīnpūšļa vēži var saslimt gan sievietes, gan vīrieši, lai arī stiprā dzimuma pārstāvji atrodas lielākā riska zonā. Vēzis piezogas klusi. Bez sāpēm vai izteiktiem veselības traucējumiem. Tomēr attīstoties tas mēdz izraisīt acīm redzamus simptomus – asins piejaukumu urīnā. Labā ziņa – profilaktiski nododot urīna analīzes, saslimšanu iespējams atklāt agrīnās stadijās, kas nodrošina lielu iespēju izārstēties pilnībā. Latvijas Urologu asociācija aicina negaidīt un reizi gadā lūgt ģimenes ārstam norīkojumu uz analīzēm, slimību atklājot savlaicīgi.

Svarīgākais