8 ēdieni, kurus nedrīkst atkārtoti sildīt, lai nekaitētu veselībai

© Pexels

Lai cik garda un veselīga ir maltīte, tā var zaudēt savas vērtīgās īpašības, ja to atkārtoti silda mikroviļņu krāsnī. Dažreiz tas var beigties arī ar saindēšanos. Šos astoņus veselīgos produktus nav ieteicams atkārtoti sildīt, lai izvairītos no saindēšanās riska.

Pexels

1. Kartupeļi

Vairākkārt sildot kartupeļus, tie zaudē garšu, kā arī ievērojami mazinās to veselīgās īpašības. Kā norāda "Independent", atkārtoti sildīti kartupeļi folijā istabas temperatūrā var būt par cēloni arī botulismam (botulisms ir toksiska uztura infekcija, kas rodas uzturā lietojot inficētus pārtikas produktus).

Kartupeļu biezputru un kartupeļus frī vislabāk apēst uzreiz, bet vārītu kartupeļu pārpalikumus var pievienot salātiem.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Vienu brīdi jūs mierīgi guļat, sapņojat sapņus, bet nākamajā pēkšņi esat pamodies un esat pilnīgā nomodā. Vai šāda situācija izklausās pazīstama?Pēkšņa pamošanās nakts vidū nav nekas neparasts — pētījumā, kurā piedalījās 8937 cilvēki, tika noskaidrots, ka aptuveni trešdaļa amerikāņu pēkšņi pamostas naktī vismaz trīs reizes nedēļā. Kas liek mums pamosties nakts vidū? Apkopojām astoņus visbiežāk izplatītos iemeslus!

Svarīgākais