8 ēdieni, kurus nedrīkst atkārtoti sildīt, lai nekaitētu veselībai

© Pexels

Lai cik garda un veselīga ir maltīte, tā var zaudēt savas vērtīgās īpašības, ja to atkārtoti silda mikroviļņu krāsnī. Dažreiz tas var beigties arī ar saindēšanos. Šos astoņus veselīgos produktus nav ieteicams atkārtoti sildīt, lai izvairītos no saindēšanās riska.

Pexels

1. Kartupeļi

Vairākkārt sildot kartupeļus, tie zaudē garšu, kā arī ievērojami mazinās to veselīgās īpašības. Kā norāda "Independent", atkārtoti sildīti kartupeļi folijā istabas temperatūrā var būt par cēloni arī botulismam (botulisms ir toksiska uztura infekcija, kas rodas uzturā lietojot inficētus pārtikas produktus).

Kartupeļu biezputru un kartupeļus frī vislabāk apēst uzreiz, bet vārītu kartupeļu pārpalikumus var pievienot salātiem.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Daudzi cilvēki saskaras ar grūtībām iemigt vai to, ka miegs ir trausls. Metodes, kā risināt šo problēmu, katram ir savas. Kāds mēģina pirms miega nelūkoties televizora, datora vai telefona ekrānā, cits dzer nomierinošu tēju, meditē vai lasa grāmatu, bet vēl kāds ķeras pie krasām metodēm - miegu veicinošiem medikamentiem. Svarīgi ir apzināties, kas, iespējams, ir vainojams pie miega problēmām un ko nepieciešams mainīt savā vakara rutīnā, lai nepavadītu kārtējo bezmiega nakti. Vai zinājāt, ka pie problēmām iemigt var būt vainojams uzturs?

Svarīgākais