8 ēdieni, kurus nedrīkst atkārtoti sildīt, lai nekaitētu veselībai

© Pexels

Lai cik garda un veselīga ir maltīte, tā var zaudēt savas vērtīgās īpašības, ja to atkārtoti silda mikroviļņu krāsnī. Dažreiz tas var beigties arī ar saindēšanos. Šos astoņus veselīgos produktus nav ieteicams atkārtoti sildīt, lai izvairītos no saindēšanās riska.

Pexels

1. Kartupeļi

Vairākkārt sildot kartupeļus, tie zaudē garšu, kā arī ievērojami mazinās to veselīgās īpašības. Kā norāda "Independent", atkārtoti sildīti kartupeļi folijā istabas temperatūrā var būt par cēloni arī botulismam (botulisms ir toksiska uztura infekcija, kas rodas uzturā lietojot inficētus pārtikas produktus).

Kartupeļu biezputru un kartupeļus frī vislabāk apēst uzreiz, bet vārītu kartupeļu pārpalikumus var pievienot salātiem.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Ir pienācis laiks apstrīdēt ideju, kas mums ir bijusi uzspiesta gadiem ilgi - lai iegūtu slaidu un spēcīgu ķermeni, vienkārši jāēd mazāk un vairāk jākustas. Ebija Smita-Raiena, zinātniece, kas pēta vielmaiņu, uzturu un sportisko sniegumu, uzskata, ka šī pieeja ir ne tikai novecojusi, bet pat var būt kaitīga, raksta “MindBodyGreen”.

Svarīgākais