Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

GARDĒŽIEM. Uztura speciāliste iesaka veselīga deserta recepti

© Publicitātes foto

Reizi dienā, kā norāda uztura speciāliste, kādu kārumu parasti prasās ikvienam. Turklāt, ja šī uzkoda ir kā launags pēc kura paredzēta sportošana, tad sirdsapziņas pārmetumiem te nav vietas – visu enerģiju, ko uzņemsiet, pēcāk arī iztērēsiet. 

Produkti divām personām (150 kcal):

· Linsēklas (samaltas) - 3 ēd. k.

· Piparkūku garšviela

· Grieķu jogurts - 4 ēd. k.

· Svaigas vai saldētas ogas vai augļi (sablenderēti) - 4 ēd. k.

· Ogas, augļi u. c. dekoram

Visus produktus liek kārtās stikla trauciņā vai platā glāzē. Linsēklas sajauc ar gatavo piparkūku garšvielu vai brūno cukuru un kanēli, pēc tam liek vienu kārtu trauciņā. “Linsēklu lielākais labums ir omega 3 taukskābes, tāpēc iesaku tās malt pašiem, jo veikalā nopērkamās ir attaukotas. Tajās kopējais tauku daudzums ir tikai 10 - 12 gramu, bet linsēklās, ko paši malsiet, būs 40,” iesaka RSU docētāja Ilze Lutere.

Linsēklām virsū liek jogurtu. “Es izmantoju grieķu jogurtu, jo tajā ir tikai divi procenti tauku, toties ļoti labs olbaltums.” Var izmantot arī treknāku jogurtu vai jogurtu bez taukiem, kā arī skābo krējumu.

Pēc tam trauciņā liek kārtu ar sablenderētām svaigām vai saldētām ogām vai augļiem. “Katrs atrod sev pēc garšas tīkamākās ogas vai augļus. Ja izmantoju dzērvenes, tad izvāru tādu kā vieglu ķīselīti, jo tad dzērveņu struktūra ir daudz maigāka un organiskāk saiet kopā ar sausajām linsēklām.”

Saldajam pēc vajadzības var pievienot cukuru un dekorēt ar ogām, augļiem vai ko citu. “Šis ir ļoti ātri pagatavojams saldais ēdiens arī tad, ja mājās tiek gaidīti viesi,” iesaka uztura speciāliste.