Covid-19 esot kā klaburčūskas kodiens, teikts jaunā pētījumā

© pexels.com

Jaunā pētījumā saslimšana ar Covid-19 salīdzināta ar klaburčūskas kodienu, raksta "Daily Star".

Pētnieki atklājuši, ka Covid esošais enzīms "uzvedas" tāpat, kā klaburčūskas inde un "sagrauj orgānus". Pētnieki domā, ka tas arī izraisa tā dēvēto garo Covid.

Pētījumā, kas publicēts žurnālā "Journal of Clinical Investigation", izcelts, kā neirotoksīni, kas iekļūst organismā pēc klaburčūskas kodiena, bojā mūsu šūnas tadā pašā veidā, kā jaunajā koronavīrusā esošais enzīms izraisa iekaisumu.

Pētījuma autori cer, ka jaunais secinājums varētu palīdzēt ārstēt smagus Covid-19 gadījumus, mērķējot uz konkrēto fermentu.

Covid-19 enzīmes sPLA2-IIA esot ļoti līdzīgs tam, kas atrodams klaburčūsku indē. Augsts šī fermenta daudzums "sagrauj" dzīvībai svarīgo orgānu membrānas, norādīts pētījumā.

Pētījuma ietvaros tika analizēts 281 asins paraugs no dažādām ASV slimnīcām 2020. gadā.

Lai gan šis pētījums var palīdzēt Covid-19 ārstēšanā, tas rasījis citus jautājumus. Pētnieki baidās, ka enzīma īpašības var būt saistītas ar tā dēvēto garo Covid, kura simptomi pacientus ietekmē ilgākā laika periodā.

Dzīvesstils

Daudziem šķiet, ka ne viss, kas ir veselīgs, ir arī garšīgs. Taču tas ir mīts! Arī veselīga pārtika var būt garda. Profesore Izabella Bensenora nosauc divus produktus, kuri brīnumainā kārtā ir veselīgi un tos var iekļaut savā uzturā, ja vēlaties būt veseli un slaidi. Svarīgākais ir ievērot mērenību, vēsta "Daily Star".

Svarīgākais