VIDEO. Testa laikā uzsprāgst kosmoskuģa raķete

© Ekrānuzņēmums / YouTube

Apvienotās Karalistes vistālāk uz ziemeļiem apdzīvotajā salā, "SaxaVord” kosmodromā Unstas pilsētā, izmēģinājuma laikā eksplodējis raķetes dzinējs, iznīcinot satelīta nesējraķetes pirmo posmu, vēsta "The Scotsman”.

Vācu kompānija "Rocket Factory Augsburg” (RFA) apgalvo, ka vēlas atsākt darbību "cik drīz vien iespējams", un uzsver šādu testu nozīmi.

RFA veica visu deviņu "Helix” dzinēju "karsto testu" raķetes pirmajā pakāpē - transportlīdzekļa apakšējā daļā, kas to paceļ no kosmokuģu palaišanas platformas.

Galu galā RFA mērķis ir izmantot savas raķetes, lai orbītā palaistu satelītus, tādējādi apmierinot pieaugošo globālo pieprasījumu pēc palaišanas kosmosā.

Aparāts, ko sauc par "RFA One”, ir 30 m augsta trīspakāpju raķete, kas spēj nogādāt 1300 kg smagu kravu saules sinhronajā orbītā ap Zemi.

RFA inženieri tuvākajās dienās pētīs datus, lai saprastu, kas izraisīja sprādzienu. Līdz šim viņi nav atklājuši nevienu acīmredzamu iemeslu.

Pasaulē

Šobrīd tikai četras valstis nodrošina vai spēj nodrošināt Ukrainai tieši tādus liela darbības rādiusa ieročus, kas var palīdzēt izdzīt Krieviju no Ukrainas teritorijas un glābt civiliedzīvotāju dzīvības, ir pārliecināts Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, raksta “unian.net”.

Svarīgākais