Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Rēzeknē opozīcija mēģinās Bartaševiču gāzt no domes priekšsēdētāja amata

© Ģirts Ozoliņš/F64

Rēzeknes pilsētas domes opozīcijas deputāti gatavo iesniegumu, lai domē sarīkotu balsojumu Alksandra Bartaševiča gāšanai no pašvaldības priekšsēdētāja amata.

Rēzeknes domes deputāte Ināra Groce (VL/TB/LNNK/ZP/JV/LRA/LP) aģentūrai LETA sacīja, ka opozīcijas deputāti gatavojas ierosināt balsojumu par Bartaševiča atcelšanu no amata. "Mēs gan esam tikai pieci, un viņi ir astoņi, bet tā būtu nostājas paušana par domes priekšsēdētāja, es teiktu, pretvalstisko rīcību," teica Groce.

Arī domnieks Jānis Zeltiņš (P) apliecināja, ka opozīcijas deputāti ir apsprieduši šādu iespēju: "Lai gan esam mazākumā, ceru, ka pārējie deputāti varētu ieklausīties un pieņemt pareizu lēmumu."

Rēzeknes domes opozīcijā ir arī Jāzeps Korsaks (VL/TB/LNNK/ZP/JV/LRA/LP), Juris Guntis Vjakse (VL/TB/LNNK/ZP/JV/LRA/LP) un Voldemārs Platacis (JKP). Savukārt valdošo koalīciju veido astoņi deputāti, kuri tika ievēlēti no partijas "Saskaņa" saraksta. Pašlaik vēl nav oficiāli zināms, vai visi no šī saraksta ievēlētie paliks lojāli Bartaševičam pēc viņa izslēgšanas no "Saskaņas" rindām, vai arī kāds varētu atteikties no atbalsta.

"Saskaņas" valde 6.februārī pieņēma lēmumu izslēgt Bartaševiču no partijas, pārmetot viņam partijas diskreditāciju un statūtu pārkāpumus.

Partijas līderis Nils Ušakovs aģentūrai LETA sacīja, ka Bartaševiča komunikācijas stils, nesaprotamā rīcība un nevēlēšanās piedalīties partijas kongresā liecina par mēģinājumiem kaitēt partijai, kas politiskajam spēkam nav pieņemams. Lēmums par Bartaševiča izslēgšanu partijas valdē pieņemts vienbalsīgi.

Savukārt Bartaševičs Latvijas Radio teica, ka otrdienas vakarā rīkos sanāksmi ar viņa līdzšinējiem partijas biedriem no Rēzeknes, Ludzas un Balvu novadiem, lai kopīgi lemtu par turpmāko politisko rīcību. Viņš apgalvoja, ka esot saņēmis no "Saskaņas" ievēlēto Rēzeknes domes deputātu mutisku atbalstu ar gatavību izstāties no partijas un kopā ar viņu iet jaunu politisko ceļu.