Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Bartaševičs nesaredz savu vainu nevienā no viņam pārmestajiem jautājumiem

© Kaspars Krafts/f64

Pret Rēzeknes pilsētu un tās mēru personiski ir organizēta nomelnošanas kampaņa, kurai ir politiski mērķi, ceturtdien preses konferencē pauda Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs ("Kopā Latvijai").

Viņš vairākkārt uzsvēra, ka nesaredz savu vainu nevienā no viņam pārmestajiem jautājumiem. Savukārt visi līdzšinējie ministriju lēmumi esot balstījušies tikai uz vispārīgām frāzēm un pieņēmumiem, kas tiekot tiražēti medijos.

Atsaucoties uz šajā par dienā notikušo vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Māra Sprindžuka preses konferencē pausto, Rēzeknes mērs norādīja, ka no ministrijas esot pieprasīti līguma dokumenti par investīciju objektiem, kas pasliktinājuši pilsētas budžeta stāvokli. "Tādu nav," sacīja Bartaševičs. Viņa ieskatā, visi iesāktie investīciju objekti nestu ienākumus pilsētas budžetā. Konkrēti par rekreācijas centra būvniecības projektu runājot, viņš atzīmēja, ka šis līgums esot publiski pieejams Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā, ierēdņi varot paskatīties tur. Visi ministrijas pieprasītie dokumenti esot nodoti ministrijai tieši laikā, tas ir, 7.septembrī.

Bartaševičs vairākkārt arī minēja, ka Finanšu ministrija neesot sniegusi nekādu atbildi uz Rēzeknes kredītu pieprasījumu. Aizņēmumu kopējais apjoms attiecībā pret pilsētas budžeta ieņēmumiem nepārsniedzot 20% - tas esot 18%, un arī, ja kredīti tiktu iedoti, tad saistību apjoms nebūtu lielāks par likumā noteikto.

Finanšu ministrijai vajadzēšot atbildēt, ja tā nerīkosies atbilstoši likumam un pašvaldības finansiālā situācija pasliktināsies, sacīja Bartaševičs, jo pastāv iespēja, ka pašvaldībai var nākties atmaksāt Eiropas Savienības fondu līdzekļus.

Tāpat viņš solīja pārsūdzēt lēmumu par viņa atstādināšanu no amata, ja šāds lēmums tiktu pieņemts. Pagaidām neesot redzams likumīgs pamats atstādināšanai, tomēr ir jāsagaida ministrijas lēmums ar pamatojumu.

Rēzeknes mērs uzsvēra, ka notiekošais esot tikai nelielas grūtības un pēc stabilizācijas procesa viss būšot kārtībā, esot tikai mazliet jāpārkārtojas.