Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Bartaševičs. Idejas un plāni var būt lielāki nekā iespējas tos piepildīt

© Ģirts Ozoliņš/F64

Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs savā amatā ir zināmā mērā ilgdzīvotājs, jo ieņem to kopš 2009. gada. Pašvaldību vēlēšanās startējis no «Saskaņas», taču šī gada sākumā izslēgts, jo esot «neviennozīmīga pozīcija» par Krievijas iebrukumu Ukrainā. Pēc tam pats nodibinājis partiju «Kopā Latvijai».

Publiskajā telpā ar pilsētas iedzīvotājiem komunicē profesionāli, veidojot tiešraides, kurās ikviens var uzdot jautājumus. Kopīgais noskaņojums mēram labvēlīgs, tomēr gadās arī pa kādam asākam komentāram, kurā norādīts uz «blatu būšanām». Patlaban Rēzeknē nobriedušas nepatikšanas - pilsētai ir lielas kredītsaistības, arī kavēti maksājumi miljona eiro apmērā. Mērs grūtības nenoliedz, bet domes vainu nesaskata.

Svarīga pozīcija cilvēka astroloģiskajā kartē ir Saules novietojums. Aleksandra Bartaševiča piedzimšanas brīdī tā atradusies praktiskajā Mežāža zodiaka zīmē. Šīs zīmes pārstāvjiem raksturīga spēja smagi un neatlaidīgi strādāt un arī virzīties pa karjeras kāpnēm. Tas svarīgi stabilitātes un nodrošinājuma dēļ. Ja šajās jomās dzīvē kaut kas nav kārtībā, tad var rasties liels diskomforts. Mežāzis darbā ir akurāts un metodisks un uzskata, ka saimniecībai jāfunkcionē perfekti. Grūtību priekšā neatkāpsies. Taču, ja runājam par konkrēto situāciju pilsētā un mēra personību, tad atbilstoši viņa astrokartei idejas un plāni var būt lielāki nekā iespējas tos piepildīt. Uz to norāda Jupitera atrašanās īpašajā retrogrādajā stāvoklī. Saules sistēmā tā ir lielākā planēta un astroloģijā tiek dēvēta par Lielo labvēli. Retrogrādā stāvoklī tai ir tieksme daudz ko paplašināt, tostarp cilvēka vēlmes, kas var nesakrist ar iespējām. Te gan piebilde: par dažādiem projektiem vai kredītiem nelemj mērs vienpersoniski, bet balso (vai nebalso) visi domes deputāti.

Mēness, kas atbild par emocijām, atrodas Auna zīmē, bet prāta planēta Merkurs - Strēlniekā. Šīs abas ir Uguns stihijas zīmes, kam raksturīga dinamika - ja vajadzēs, pateiks skarbāku vārdu, bet var arī kaut ko sadarīt ātrumā. Viss atkarīgs no tā, kurā brīdī kas ņem virsroku - Uguns zīmes vai pragmatiskais Mežāzis.