ASV un Lielbritānija draud ar jaunām sankcijām Krievijai

ASV un Lielbritānija draud ar jaunām sankcijām Krievijai, ja Maskava tuvākā mēneša laikā nemainīs savu politiku Ukrainas jautājumā, vēsta BBC news.

 ASV prezidents Baraks Obama un Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons Briselē pēc G7 valstu samita tiekoties īsi pirms gaidāmajām svinībām Francijā, kas veltītas par godu 70.gadadienai kopš sabiedroto spēku desanta izsēšanās Normandijas krastos 1944.gada 6.jūnijā, norādīja, ka no Kremļa tiek gaidītas Krievijas prezidenta Putina un jaunā Ukrainas prezidenta Porošenko tikšanās un sarunas, kā arī ieroču piegādes pārtraukšana Luhanskas un Doņeckas apgabala separātistiem.

" Krievijai ir jāatzīst Ukrainas jaunā vadība. Ja pārrunas nenotiks un ieroču piegāde turpināsies, tad Krievijai tiks piemērotas sankcijas, kas skars atsevišķas ekonomikas nozares," uzsvēra Kamerons.

ASV prezidents Baraks Obama norādīja, ka sankcijas tiks iedarbinātas pēc mēneša.

"Mēs Ukrainā varam atļauties trīs vai četrus, vai sešus mēnešus ilgu nemitīgu vardarbību un konfliktu. Paskatīsimies, kā Putins darbosies tuvākajās divās trijās nedēļās un ja viņa kurss Ukrainas jautājumā nemainīsies mēs iedarbināsim visas sankcijas par kurām jau runājām,"uzsvēra Obama.

 Jau ziņots, ka ASV prezidents Obama atteicies Parīzē tikties ar Putinu.

Krievijas prezidentam paredzētas tikšanās ar Francijas prezidentu Fransuā Olandu, Vācijas kancleri Angelu Merkeli.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien Parīzē ticies ar Lielbritānijas premjerministru Deividu Kemeronu.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis jau noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem Krievijas augstāko amatpersonu un Kremļa tuvākā loka cilvēku.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.