Polija izraidīs desmit Krievijas ģenerālkonsulāta darbiniekus

© Unsplash

Pēc Krievijas ģenerālkonsulāta Poznaņā slēgšanas desmit tā darbiniekiem ir jāatstāj Polija, sarunā ar ziņu aģentūru PAP paziņoja Polijas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis Pāvels Vronskis.

Viņš skaidroja, ka Varšava izraida trīs diplomātus, piecus administratīvos un tehniskos darbiniekus un divus darbiniekus, kuri nepaspēja iegūt akreditāciju.

Polijas ārlietu ministrs Radeks Sikorskis otrdien paziņoja, ka licis slēgt Krievijas konsulātu Poznaņā, atbildot uz sabotāžas aktiem, tostarp dedzināšanas uzbrukumiem, kurus organizējusi Maskava.

Krievijas konsulāts Poznaņā tika izveidots 1946.gadā. No 1948. līdz 1960.gadam diplomātiskā pārstāvniecība savu darbību pārtrauca. No 1971.gada tā tika pārveidota par ģenerālkonsulātu. Polijā turpina darboties Krievijas vēstniecība Varšavā un ģenerālkonsulāti Gdaņskā un Krakovā.

Krievijā darbojas Polijas vēstniecība Maskavā un trīs ģenerālkonsulāti - Sanktpēterburgā, Karalaučos [Kaļiņingradā] un Irkutskā.

Krievija izvērš hibrīdos uzbrukumus pret Poliju un citām Rietumvalstīm, atriebjoties par to atbalstu Ukrainas cīņai pret Krievijas iebrukumu.

Politika

„Biju uzrakstījis vēstuli Smiltēnam: lūdzu, ieviesiet Saeimā valodas konsultantu, kas pierakstītu katra deputāta kļūdu. Latviešu valoda deputātiem ir briesmīga! Ko dara Valodas centrs? Viņi vārās savā sulā! Izdod kaut kādas brošūras, tērē naudu diskusijām, kurās paši piedalās... Ja tagad deputātus sūta uz valodas pārbaudi, tas ir pāķiski! Kā viņus vispār varēja ievēlēt? Dzīvojam kā ģerevņā...” TV24 raidījumā „Nedēļa. Post scriptum” savu sašutumu pauž izcilais kinorežisors un scenārists Jānis Streičs.