Krievija un Ziemeļkoreja sola viena otrai sniegt palīdzību militāra uzbrukuma gadījumā

© pexels.com

Krievijas parlamenta apakšpalātā Valsts domē likumdevēji ceturtdien vienbalsīgi atbalstījuši aizsardzības līgumu ar Ziemeļkoreju, kas paredz savstarpēju militāru palīdzību gadījumā, ja kādai no valstīm tiek uzbrukts.

Krievijā jau atrodas tūkstošiem Ziemeļkorejas karavīru, kas iziet militāro apmācību, bet viņu uzdevums vēl nav skaidrs. Rietumi bažījas, ka viņi var tikt nosūtīti karot uz Ukrainu.

Kremlis ir atteicies komentēt mediju ziņas par Ziemeļkorejas karavīru klātbūtni, norādot, ka līgumam ar Ziemeļkoreju ir skaidra nozīme un formulējums "nav jāprecizē".

Valsts domē līguma ratifikāciju atbalstīja 397 deputāti. Pret nebalsoja neviens. Tagad tas tiks nosūtīts apstiprināšanai parlamenta augšpalātā Federācijas padomē.

Ziemeļkorejas un Krievijas sadarbība pēdējo divu gadu laikā ir uzplaukusi. Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns un Krievijas diktators Vladimirs Putins jūnijā parakstīja vienošanos, kas paredz savstarpēju militāru palīdzību gadījumā, ja kādai no valstīm tiek uzbrukts. Phenjana ir piegādājusi ieročus Krievijai izmantošanai karā Ukrainā.

Dienvidkoreja, atsaucoties uz saviem izlūkdienestiem, prognozē, ka līdz decembrim no Ziemeļkorejas uz Krieviju tiks nosūtīti aptuveni 10 000 karavīru.

Svarīgākais