Olaines novadā vienojas par jauniem atvieglojumiem politiski represētām personām

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

Politiski represētās personas un personas ar invaliditāti tiks atbrīvotas no nodevas par būvatļaujas izdošanu Olaines novadā, liecina pašvaldības jaunie saistošie noteikumi "Par Olaines novada pašvaldības nodevu par būvatļaujas izdošanu vai būvniecības ieceres akceptu".

Nodevu maksā fiziskas un juridiskas personas, kuras, saskaņojot būvniecību, normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā saņem būvatļauju, atzīmi par projektēšanas nosacījumu izpildi vai atzīmi par būvniecības ieceres akceptu paskaidrojuma rakstā.

Nodeva par būvatļaujas izdošanu un būvniecības ieceres akceptu ēkām saskaņā ar noteikumiem ir no 30 līdz 800 eiro.

Lētākā tā ir par dokumentu viena stāva, viena dzīvokļa dzīvojamās mājas ar vai bez palīgēkām jaunai būvniecībai, novietošanai, pārbūvei privātpersonai, savukārt 800 eiro nodeva ir noteikta ēku ar prioritāro investīciju projektu atzīmi būvniecībai, pārbūvei, atjaunošanai, restaurācijai, konservācijai, nojaukšanai.

Nodeva par būvatļaujas un būvniecības ieceres akceptu inženierbūvēm ir no 15 līdz 400 eiro.

Nodeva par būvniecības ieceres akceptu elektronisko sakaru tīkla pievada ierīkošanai vai būvniecībai ir noteikta 20 eiro apmērā.

No nodevas samaksas ir atbrīvoti būvniecības ierosinātāji, ja būvniecību realizē pilnīgi vai daļēji par Olaines novada pašvaldības budžeta līdzekļiem, kā arī personas, kas veic pašvaldības pasūtītu būvobjektu būvniecību, kā arī ja būvniecība nepieciešama pašvaldības funkciju nodrošināšanai. Tāpat nodeva nav jāmaksā valsts pārvaldes iestādēm, politiski represētām personām un personām ar pirmās vai otrās grupas invaliditāti.