ASV aizsardzības ministrs brīdina par kara iespējamību Eiropā

© Scanpix

ASV prezidents Džo Baidens piektdien pieprasījis gandrīz 106 miljardus dolāru drošības pasākumu īstenošanai, tostarp 61 miljardu novirzīt militārajai palīdzībai Ukrainai un 14 miljardus Izraēlas militārajam atbalstam.

Bez papildu palīdzības no Amerikas Savienotajām Valstīm Krievija varētu gūt panākumus karā pret Ukrainu un pēc tam vērsties pret NATO dalībvalstīm, otrdien brīdināja ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins, ziņo defenseone.com

"Ja Putinam veiksies, viņš neapstāsies pie Ukrainas. Baltijas valstis domā, ka viņas ir nākamās. Un, ziniet, manuprāt, nav nekādu šaubu, ka agri vai vēlu... viņš metīs izaicinājumu NATO un mēs nonāksim "šaušanas mačā",” senatoriem sacīja aizsardzības ministrs Loids Ostins.

Jau ziņots, ka Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss atkārtoti brīdinājis, ka Eiropai draud karš. Krievijas uzbrukums Ukrainai radījis jaunu realitāti, no kuras Vācija pēdējo 30 gadu laikā bija atradusi, intervijā radiostacijai "Deutschlandfunk" otrdien norādījis Pistoriuss. Viņš piebildis, ka vācieši nav bijuši morāli tam gatavi, taču tagad tiem jāmaina sava nostāja.

"Mums no jauna jāpierod pie domas, ka Eiropā var rasties kara draudi, un tas nozīmē, ka mums jābūt gataviem karam," svētdien uzsvēra ministrs.

Pasaulē

Somijas policija  izmeklē lietu par desmitiem ogu lasītāju no Taizemes, kuri varētu būt kļuvuši par cilvēku tirdzniecības upuriem, ziņo Somijas nacionālā televīzija ziņo savā portālā “yle.fi”.

Svarīgākais