ASV aizliegušas Ukrainai realizēt izstrādātu uzbrukuma plānu Krievijā

© pixabay.com

Tiek ziņots, ka 12. jūlijā Pentagona vadītājs Loids Ostins saņēma zvanu no Krievijas aizsardzības ministra Andreja Belousova, atsaucoties uz "The New York Times", raksta UNIAN.

Ukraina plānoja slepenu operāciju Krievijas teritorijā, taču ASV to novērsa, raksta "The New York Times".

Tiek ziņots, ka 12. jūlijā Pentagona priekšnieks Loids Ostins saņēma zvanu no Krievijas aizsardzības ministra Andreja Belousova, vaicājot, vai ASV zina par Ukrainas plāniem veikt operāciju Krievijā ar amerikāņu ieročiem.

Tiek atzīmēts, ka Pentagona pārstāvji bija pārsteigti par šādiem izteikumiem un nezināja par plānoto operāciju, tāpēc Amerikas puse sazinājās ar Ukrainas pusi un nodeva šādu ziņu: “Ja domājat kaut ko tādu darīt, nedariet to.”

"Neskatoties uz Ukrainas atkarību no Amerikas Savienotajām Valstīm militārā, izlūkošanas un diplomātiskā atbalsta jomā, Ukrainas amatpersonas ne vienmēr ir atklātas pret saviem amerikāņu kolēģiem par savām militārajām operācijām, īpaši pret mērķiem Krievijā aiz frontes līnijas. Šīs operācijas ir izraisījušas neapmierinātību amerikāņu amatpersonās, kuras uzskata, ka šādas operācijas nav būtiski uzlabojušas Ukrainas pozīcijas kaujas laukā, taču riskē atsvešināt Eiropas sabiedrotos un paplašināt karu," teikts izdevumā "The New York Times".

Svarīgākais