Šodien daudzviet līs

Otrdien daudzviet Latvijā gaidāms lietus, valsts austrumu daļā saule gaisu sasildīs līdz +27 grādiem.

Valsts centrālajā daļā debesis apmāksies un daudzviet līs, bet dienas otrajā pusē Kurzemē, sākot no dienvidrietumiem, lietus mitēsies un uzspīdēs saule. Vietām Latgalē, Vidzemē un Zemgales austrumu daļā gaidāmas pērkona lietusgāzes.

Valsts austrumos dienas lielāko daļu saglabāsies lēns vējš, citviet pūtīs lēns līdz mērens rietumu vējš. Negaisa laikā iespējamas stipras vēja brāzmas. Maksimālā gaisa temperatūra valsts rietumu pusē būs +17..+21 grāds, bet valsts austrumu pusē saule gaisu sasildīs līdz +22..+27 grādiem.

Rīgā gaidāms pārsvarā apmācies laiks, dienas gaitā uzlīs, iegriezīsies mērens rietumu vējš. Maksimālā gaisa temperatūra +21 grāds, pēcpusdienā temperatūra pazemināsies līdz +18 grādiem.

Latviju no rietumiem šķērso neliela aukstā atmosfēras fronte. No dienvidrietumiem tuvojas augsta spiediena apgabals, kas trešdien un ceturtdien gādās par pārsvarā sausu laiku.

Latvijā

Inovāciju, radošuma un sadarbības pasākums “Baltic AI Hack, Gen AI Hackathon” Rīgas Tehniskajā universitātē notika no 4. līdz 6. oktobrim un pulcēja studentus no visām Baltijas valstīm. Studentu uzdevums bija risināt reālās dzīves problēmas, izmantojot mākslīgā intelekta spēku. Viņi izstrādāja novatoriskus risinājumus tādās jomās kā dizains, mārketings un uzņēmējdarbība.