Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Sniegputeņa dēļ Talsu un Kuldīgas novados slēdz skolas

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Sniegputeņa dēļ Talsu un Kuldīgas novados šodien tiks slēgtas skolas un mācības 1.līdz 12 klašu skolēniem notiks attālināti, informē pašvaldības.

Talsu novada pašvaldības pārstāve Inita Fedko norāda, ka pirmdien bija grūtības nodrošināt skolēnu pārvadājumus, jo divi autobusi ieslīdēja grāvī, bet tie samērā ātri tika atpakaļ uz ceļa un cietušo nebija. Visi autobusi bērnus nogādāja mācību iestādēs, tiesa gan, tas prasīja ilgāku laiku, nekā ierasts.

Fedko informē, ka laika apstākļi ir būtiski ietekmējuši novada iedzīvotāju ikdienas gaitas. Talsu novada pašvaldība jau kopš agra pirmdienas rīta saņem ļoti daudz iedzīvotāju zvanu un sūdzību par piesnigušiem un aizputinātiem ceļiem. Visvairāk iedzīvotāji zvana no Talsiem un Mērsraga pagasta. Lai arī putenis nerimstas, tomēr ceļu tīrīšana iespēju robežās tiek nodrošināta.

Prioritāte pašlaik ir lielākie ceļi un ielas, jo arī tehnikas vienības pakalpojumu sniedzējiem ir ierobežotā skaitā.

Pašvaldība aicina iedzīvotājus būt saprotošiem un, ja tas ir iespējams, samazināt pārvietošanos ar transporta līdzekļiem.

Kuldīgas novada pašvaldības pārstāve Lāsma Reinfelde informē, ka stiprās snigšanas dēļ lielākajā daļā Kuldīgas novada skolu mācības notiks attālināti, jo meteorologi prognozē, ka snigšana turpināsies arī otrdien. Vakar pagastu autobusi jau laikus sākuši bērnu nogādāšanu mājās no skolām, kamēr ceļi vēl ir izbraucami.

Kā vēstīts, vakar Talsu un Kuldīgas apkārtnē bija kritiski slikti braukšanas apstākļi.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem var informēt VSIA "Latvijas valsts ceļus", zvanot pa diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma kontos sociālās saziņas tīklos "Twitter" un "Facebook".