Ūdens temperatūra pazeminājusies vidēji līdz +16..+19 grādiem

Ūdens temperatūra visās Latvijas ūdenstilpnēs nedēļas gaitā noslīdējusi zem +20 grādu atzīmes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Sestdienas rītā ūdens temperatūra gan lielākajās upēs, gan jūras piekrastē bija vidēji +16..+19 grādu.

Piekrastē ūdens temperatūra plkst.9 bija no +15..+16 grādiem Daugavgrīvā un Mērsragā līdz +17..+18 grādiem citviet Rīgas jūras līča, kā arī atklātas jūras piekrastē.

Starp upēm vēsākais ūdens ir mazajās Kurzemes upēs, kur temperatūra vietām noslīdējusi nedaudz zem +15 grādiem, arī Gaujā ūdens temperatūra ir tikai +16 grādu. Siltākais ūdens ir Daugavā un Lielupē - ap +18..+19 grādiem.

Ķīšezerā ūdens atdzisis līdz +19 grādiem, Rāznas ezerā - līdz +18 grādiem. Citos ezeros LVĢMC mērījumus neveic.

Straujākais ūdens līmeņa pieaugums pagājušajā diennaktī novērots Ventas augštecē - Lietuvas pierobežā līmenis kāpis par 127 centimetriem. Savukārt Bērzes upē pie Līvbērzes ūdens līmenis diennakts laikā cēlies par 81 centimetru, Bārtā pie Dūkupjiem - par 64 centimetriem.

Latvijā

Pirmdien tīmeklī Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Švinka (“Progresīvie”) publicēja savu tvītu: “Šodien paiet gads kopš dienas, kas satricināja pasauli, kad Hamas realizētais terorisms atņēma dzīvības tik daudziem nevainīgiem cilvēkiem Izraēlā un daudzi tika saņemti par ķīlniekiem. Terorisms ir noziegums, nevainīgu civiliedzīvotāju nogalināšana ir noziegums, ķīlnieku sagrābšana ir noziegums. Šodien pieminam 7. oktobra nevainīgos upurus!”