Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Ceturtdien gaiss ieslis līdz +23 grādiem; kur gaidāmi nokrišņi?

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Agrā ceturtdienas rītā daudzviet Latvijā ir skaidras debesis, vietām ir mākoņi, tai skaitā atsevišķi lietus mākoņi, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pūš lēns vējš, pārsvarā no dienvidrietumiem.

Minimālā gaisa temperatūra naktī bija +8..+13 grādi, Liepājā līdz +17 grādiem. Deviņos rītā temperatūra sasniegs +15..+19 grādus.

Dienas laikā Latvijā saule mīsies ar mākoņiem un tikai vietām - ar lielāku varbūtību valsts centrālajā daļā - gaidāms īslaicīgs lietus.

Sinoptiķi prognozē, ka vējš lēni līdz mēreni pūtīs no dienvidrietumiem un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +19..+23 grādiem.

Rīgā gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, iespējams īslaicīgs lietus. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, lietus mākoņi izraisīs mainīga virziena vēju. Gaiss sasils līdz +22 grādiem.

Rietumos, ziemeļos un austrumos no Latvijas atrodas zema spiediena apgabali, dienvidos - augsta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens Latvijā 1011-1013 hektopaskāli jūras līmenī.

Vietām valsts centrālajā un austrumu daļā, arī Rīgā, spēkā dzeltenās pakāpes brīdinājums par augstu ugunsbīstamību mežos.