Sinoptiķi brīdina par gaidāmajiem laikapstākļiem

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi publicējuši brīdinājumu par tuvākajā diennaktī gaidāmajiem laikapstākļiem.

Spēkā oranžā līmeņa brīdinājums!

"Gaidāmajā naktī Latvijas rietumu un centrālajos rajonos būtiski pastiprināsies ziemeļrietumu, ziemeļu vējš. Jūras piekrastē vēja brāzmās sasniegs 25-29 m/s - spēkā oranžā līmeņa brīdinājums. Arī citviet vējš būs stiprs - Rīgā brāzmas līdz 20 m/s," informē meteorologi.

F64 Photo Agency

Savukārt trešdien, 24.oktobrī, daudzviet Latvijā gaidāms lietus, austrumos iespējams arī slapjš sniegs. R vējš pāries ZR/Z vējā, pastiprināsies brāzmās līdz 15-20 m/s, jūras piekrastē pat līdz 25-30 m/s. Austrumos lēns līdz mērens vējš. Gaisa temperatūra dienā no +4 līdz +9 grādiem.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais