Mazajā pasaules diktātā latviešu valodā piedalījušies 778 dalībnieki

© Dmitrijs Suļžics/MN

Mazajā pasaules diktātā latviešu valodā sestdien piedalījušies kopumā 778 dalībnieki, informē pasākuma rīkotāji.

Šodien Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Liepājas akadēmijā klātienē notika Mazais pasaules diktāts latviešu valodā. Klātienē piedalījās 220 dalībnieki, no kuriem daudzi bijuši jauni cilvēki. Jaunākajam dalībniekam bija deviņi gadi, bet vecākajam 84.

Bez nevienas kļūdas diktātu neuzrakstīja neviens dalībnieks. Savukārt līdz četrām kļūdām diktātu uzrakstīja deviņi cilvēki, par ko attiecīgi izpelnījās apbalvojumus.

Tikmēr tiešsaistē diktāta rakstīšanā piedalījās 558 dalībnieki, un viņu rakstīto izlabos aptuveni divu mēnešu laikā.

Jau ziņots, ka šogad Pasaules diktāts latviešu valodā piedzīvojis izmaiņas, kļūstot par Mazo pasaules diktātu latviešu valodā Liepājā. Mainījies nosaukums, jo ir tikai viena klātienes norises vieta Liepājā, nevis vairākas visā Latvijā.

Klātienes rakstīšanas vietu skaits ir samazināts, jo organizatori taupa spēkus, lai ar vērienu nākamgad atzīmētu Pasaules diktāta latviešu valodā desmit gadu jubileju.

Pasaules diktāts latviešu valodā ir privāta iniciatīva, kas veltīta latviešu valodas popularizēšanai, sabiedrības saliedēšanai, kā arī saiknes stiprināšanai ar diasporu un mazākumtautībām. Pagājušajā gadā diktātā piedalījās vairāk nekā 1500 cilvēku no 17 valstīm.

Svarīgākais