Nākamajā nedēļā periodiski īslaicīgi līs

Nākamajā nedēļā Latvijā gaidāms pārsvarā nepastāvīgs laiks - nedēļas sākumā būs mākoņains un lietains laiks, savukārt nedēļas otrajā pusē anticiklona ietekmē lietus mazināsies.

Kā informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra, tuvākajās trijās dienās Latviju šķērsos zema spiediena ieplaka ar atmosfēras frontēm, atnesot mākoņus un lietu, tādēļ gaisa temperatūra naktī gaidāma no mīnus 2 līdz plus 4 grādiem, otrdien būs nedaudz siltāks, savukārt dienā gaiss sasils no plus 8 līdz plus 13 grādiem, lai gan pūtīs ziemeļrietumu vējš.

Otrdien valsts rietumu rajonos un trešdien visā Latvijā maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no plus 4 līdz plus 9 grādiem, bet nedēļas otrajā pusē no Skandināvijas pārvietosies anticiklons, līdz ar to neliels lietus gaidāms tikai atsevišķos rajonos. Pūtīs lēns vējš, nakts stundās dažviet veidosies migla.

Gaisa temperatūra naktī pieturēsies plus 1 līdz plus 4 grādu robežās, debesīm skaidrojoties, atsevišķos rajonos gaidāms neliels sals līdz mīnus 2 grādiem, dienā gaiss iesils no plus 5 līdz plus 10 grādiem, saulei spīdot, dienvidos gaisa temperatūra paaugstināsies līdz plus 13 grādiem.

Pirmdien naktī gaidāms daļēji mākoņains laiks un būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Atsevišķos rajonos gaidāma migla ar redzamību no 500 līdz 1000 metriem. Pūtīs austrumu, dienvidaustrumu vējš ar ātrumu no 3 līdz 7 metriem sekundē. Minimālā gaisa temperatūra būs no mīnus 2 līdz plus 3 grādiem, savukārt dienas gaitā mākoņu daudzums palielināsies un, sākot no rietumiem, teritorijas lielākajā daļā pa laikam nedaudz līs. Maksimālā gaisa temperatūra būs no plus 8 līdz plus 13 grādiem.

Otrdien lielākoties būs mākoņains laiks. Naktī daudzviet, dienā valsts austrumos pa laikam līs un no rīta atsevišķos rajonos gaidāma migla.

Arī trešdien laiks būs mākoņains, brīžiem skaidrosies un Latvijas austrumos pa laikam līs. Naktī un no rīta atsevišķos rajonos gaidāma migla. Ziemeļrietumu vējš pūtīs ar ātrumu no 3 līdz 7 metriem sekundē. Minimālā gaisa temperatūra naktī būs no mīnus 1 līdz plus 4 grādiem, maksimālā dienā - no plus 4 līdz plus 9 grādiem.

Ceturtdien gaidāms mainīgs mākoņu daudzums un dienā Vidzemē neliels īslaicīgs lietus.

Arī piektdien gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, taču bez ievērojamiem nokrišņiem. Naktī un no rīta vietām migla. Būs lēns vējš, kas pūtīs ar ātrumu no 1 līdz 5 metriem sekundē. Minimālā gaisa temperatūra naktī būs no mīnus 2 līdz plus 2 grādiem, maksimālā temperatūra dienā būs no plus 8 līdz plus 13 grādiem.

Nākamajā nedēļas nogalē gaidāms mākoņains laiks, austrumos sinoptiķi sola īslaicīgu lietu. Pūtīs ziemeļrietumu vējš un dienā gaiss iesils līdz plus 5, plus 11 grādiem.

Svarīgākais