Atskats uz 2023. gada spilgtākajiem mirkļiem modes pasaulē

© Publicitātes foto

Pagājis vēl viens gads, kurā netrūkst negaidītu pavērsienu, maiņu un patiesi pārsteidzošu momentu.

Atskatieties uz 2023. gada nozīmīgākajiem notikumiem modes pasaulē, sarkanā paklāja mirkļiem, šokējošiem dizainiem, radošo direktoru maiņām un sadarbībām, kas šogad nenoliedzami atstāja būtiskas pēdas modes pasaulē.

Louis Vuitton x KidSuper

Šā gada sākumā, Louis Vuitton prezentēja savu pirmo vīriešu apģērbu kolekciju, ko izstrādājis viesdizaineris. Šis dizainers bija Colm Dillane no KidSuper. Rezultātā tika prezentēta koša apģērbu kolekcija ar mākslinieciskām apdrukām.

Publicitātes foto

Doja Cat dīvas moments

Dziedātāja Doja Cat ieradās Schiaparelli skatē pilnībā pārklāta ar Swarovski kristāliem. Popzvaigzne no galvas līdz kājām bija izrotāta sarkanā - 30 000 sarkanas krāsas Swarovski kristāliem. Tie klāja viņas galvu, seju, kaklu, plecus, rokas un dekoltē. Saskaņā ar grima mākslinieku Petu Makgretu, kurš sadarbojās ar Doju, veidojot šo neierasto tēlu, bija nepieciešamas tieši 5 stundas, lai viņu pārklātu kristālos.

Publicitātes foto

Gucci jauns radošais direktors

Pēc ilgām spekulācijām tika paziņots, ka radošā direktora amatu prestižajā zīmolā Gucci, ieņems itāļu dizainers Sabato De Sarno. 39 gadus vecais vīrietis iepriekš ir strādājis vairākos luksuss zīmolos, tajā skaitā Prada, Dolce & Gabbana un Valentino.

Publicitātes foto

Law Roach aiziešana

Slavenākais un ārkārtīgi talantīgais slavenību stilists Law Roach, kurš ir veidojis gan Zendayas stilu, gan Selīnas Dionas un vēl daudzu citu, paziņoja par aiziešanu no darba brīdī, kad viņa karjera bija sasniegusi augstāko punktu. Kādā intervijā minot, ka aiziešana ir daļēji saistīta ar industrijas rasistisko atmosfēru.

Publicitātes foto

Beyonce x Balmain

Bejonsē vēsturiskā uzstāšanās Koačellā - mūzikas un mākslas festivālā, vienlaikus prezentējot dažādus kopīgi radītos Balmain tērpus. Gan pati dziedātāja, gan dejotāji un mūziķi tērpti īpašos, vēsturiski bagātos un spēcīgi politiskos tērpos.

Mūziķe sadarbojās ar Balmain radošo direktoru Olivjē Rousteingu, lai kopīgi izstrādātu unikālu augstās modes kolekciju franču namam, iedvesmojoties no katra viņas jaunā albuma Renesanse skaņdarba. Rezultātā tapa par Beyoncé x Balmain dēvētā Renaissance Couture 16 tērpu kolekcija.

Publicitātes foto

Toma Forda aiziešana

Toms Fords paziņoja par aiziešanu no zīmola, ko viņš nodibināja gandrīz pirms 20 gadiem, lai uzsāktu karjeru filmu producēšanā.

61 gadu vecais dizainers pieņēma lēmumu aiziet no modes nama drīz pēc tam, kad pērnā gada novembrī to pārdeva konglomerātam Estée Lauder par aptuveni 2,52 miljardiem eiro.

Viņš prezentēja savu pēdējo kolekciju, kurā piedalījās 1990. gadu supermodeles, kuras uzvilka pēdējo 13 gadu dizainus no arhīva.

Publicitātes foto

Met Gala 2023

Met Gala ir ikgadējs labdarības pasākums, kas tiek rīkots līdzekļu vākšanai Metropolitēna mākslas muzeja kostīmu institūtam. Tajā pašā laikā tās ir ārkārtīgi prestižas modes svinības. Šā gada Met Gala tēma bija par godu nelaiķim Karlam Lāgerfeldam, kurš nomira 2019.gadā. Tas nozīmēja Chanel atmosfēru - tvīdu, pērles un ekscentrisku sarkano paklāju ar Lāgerfelda iedvesmotiem tērpiem.

Nikolai Kidmenai izdevās radīt sensāciju, ierodoties uz sarkanā paklāja Chanel Haute Couture kleitā no viņas pašas garderobes. Viņa ar to filmējās 2004. gada Chanel Nr. 5 parfīma reklāmā.

Publicitātes foto

Louis Vuitton jauns radošais direktors

Šogad sajūsmas un kritikas pavadībā reperis Farels Viljamss tika iecelts Louis Vuitton vīriešu līnijas radošā direktora amatā.

Publicitātes foto

Vēl pirms savas debijas kolekcijas, viņš radīja šā gada sensāciju - Millionaire Speedy somu. Tā ir krāšņa, LV greznības cienīga, no īpaši mīkstas ādas un par 1 000 000 USD.

Savukārt savā debijas kolekcijas prezentācijā viņam izdevās apvienot mūzikas un modes pasauli. Šovu apmeklēja apmēram 1750 viesi, tostarp Jay-Z, Beyonce, Rihanna, A$AP Rocky, Zendaya, Naomi Campbell, Kim Kardashian, Jared Leto un Parīzes mērs Anne Idalgo. Sajūsma sasniedza savu augstāko punktu, kad modes skates laikā uzstāties sāka Jay-Z, kuram pievienojās arī pats Viljamss.

Publicitātes foto

Dubaijas modes nedēļa

No šā gada notiek arī Dubaijas modes nedēļa, kas oficiāli pievienojusies modes nedēļas kalendāram. Pirmā DFW norisinājās no 10. līdz 15. martam.

Publicitātes foto

RIP STILA IKONAS

Šogad mūžībā aizgājušas tādas stila ikonas kā Džeina Birkina, Mērija Kvanta un Pako Rabanna, atstājot aiz sevis mūžīgu mantojumu modes pasaulei.

Dizainers Deivids Renne negaidīti aizgāja mūžībā nieka desmit dienas pēc tam, kad sāka strādāt kā Moschino radošais direktors — tas bija šokējošs un skumjš brīdis modes pasaulei.

Leģendārā Džeina Birkina (attēlā) mira 76 gadu vecumā. Aktrise un dziedātāja, Serža Geinsbūra mūza. Hermes Birkin soma tika nosaukta viņas vārdā.

Publicitātes foto

Loewe panākumi

Saskaņā ar platformas Lyst datiem, zīmols Loewe pirmo reizi kļuva par ‘’karstāko’’ zīmolu pasaulē.

Publicitātes foto

Bārbijas pasaule

Šis gads nenoliedzami ir pavadīts uz rozā viļņa. Filmas "Bārbija" iznākšanas radītais Bārbijas fenomens, kas pārvērtās bārbijkora trendā, skāra gan bērnus, gan pieaugušos.

Filmas galvenās lomas izpildītāja Margota Robija preses tūres laikā, ar tādu zīmolu atbalstu kā Chanel, Bottega Veneta, Valentino (un daudzu citu), atdzīvināja Bārbijas ikoniskos tērpus.

Publicitātes foto

Jauns zīmols

Šā gada nogalē pie apvāršņa parādījās jauns zīmols. Tas acumirklī izraisīja mega sensāciju, protams, lielu lomu spēlē zīmola radītājas popularitāte. Kailijas Dženeres apģērbu līnija Khy sagrauj rekordus, nopelnot 1 miljonu ASV dolāru pirmajā stundā. Ņemiet vērā, ka preču cena nepārsniedz 200 USD.

Publicitātes foto

Jaunas apģērbu līnijas

Louis Vuitton laida klajā kolekciju zīdaiņiem. Cenas - neiedomājami augstas.

Publicitātes foto

Savukārt, stilīgo grūtnieču trenda aizsācēja Riana laida klajā jaunu apakšveļas kapsulas kolekciju grūtniecēm - Savage X Fenty.

Turpināsim ar dīvainākajiem, iespējams, šokējošakajiem dizainiem, kas noteikti kļuvuši ikoniski un 2023. gadu raksturojoši

JW Anderson - ikoniskās baloža somiņas autoru jaunais fenomens - spilvena soma.

Publicitātes foto

Un vardes somiņa.

Publicitātes foto

Balenciaga slavenie dvieļu svārki un soma-bota.

Publicitātes foto

Publicitātes foto

MSCHF lielie sarkanie zābaki

Publicitātes foto

Crocs gumijas kovboju zābaki

Publicitātes foto

Ņemot vērā visu to, kas notika 2023. gadā, varam tikai iedomāties, kas mūs sagaida 2024. gadā, taču tas noteikti būs neaizmirstami.

Svarīgākais