8 padomi lietainai dienai

© Foto: pixabay.com

Nav nozīmes tam, vai dodaties ceļojumā vai īsākā ceļā: ja līst lietus, ir slikts garastāvoklis. Izmantojot šos padomus, var cīnīties pret lietu un mitrumu, iesaka habittribe.com.

Nav sliktu laikapstākļu

Pilnīgi banāls un tomēr patiess: nav sliktu laikapstākļu, ir tikai nepareizs apģērbs nepareizai darbībai. Ja esat kļuvis slapjš, apšaubiet savu aprīkojumu un apģērbu. Varbūt jaka ir atkārtoti jāimpregnē, nav piemērota smaga mugursoma vai vienkārši ir labākas jakas? Izņēmums: ja tiešām līst vairākas dienas, mitrums kādā brīdī ielauzīsies cauri katrai plaisai.

Lietussargs

Nepietiekami novērtēts āra sīkrīks lietainā laikā ar labāku klimata komfortu nekā jebkura jaka. Un atšķirībā no lietus jakas lietussargu lietus laikā vienkārši var atstāt telts priekšā. Lietas teltī paliek sausas.

Foto: pixabay.com

Īpašs velosipēda lietus aprīkojums

Apavi, lietus bikses ar pastiprinātu sēdekli un iepriekš veidotiem ceļgaliem, lietus jaka ar garāku muguru un piedurknēm un ar kapuci, ūdensnecaurlaidīgs pārvalks virs ķiveres: šādi kļūstat par velosipēdistu visa gada garumā un varat veikt pārbraucienus.

Lasi arī: Kāpēc līst lietus un kur ir lietainākās vietas uz Zemes?

Gumijas zābaki ikdienas lietošanai

Gumijas zābakus nēsā bērnībā un dārza darbiem. Kāpēc tikai tur? Gumijas zābaki ir 100% ūdensizturīgi (ja vien nepārsniedz brišanas dziļumu), izskatās piemēroti pilsētai un, pateicoties dabīgajai gumijai, vairs nav tik smacīgi kā bērnībā. Izmēģiniet to!

Foto: pixabay.com

Tiešām slapjš vai vienkārši sajūta

Ja ūdens necaurlaidīgā apdare ir nolietojusies, lietus apģērba ārējais audums izmirks. Cieš elpojamība un uz ādas veidojas auksta, mitra sajūta. Lietus aprīkojums nav beigts, tas vienkārši ir atkārtoti jāimpregnē.

Foto: pixabay.com

Kopšana un hidroizolācija

Ilgu laiku pastāv baumas, ka membrānas apģērbu nekad nevajadzētu mazgāt. Tas ir nepareizi: sviedri aizsprosto membrānu, un darbība samazinās. Regulāri uzturiet un ūdensnecaurlaidīgu savu apģērbu.

Žāvēšana un uzglabāšana

Slapjš krekls un mitras zeķes vislabāk žūst siltā vējā. Ja tā trūkst, var paņemt līdzi vairākas sausas vai, ja nepieciešams, gulēt sausā guļammaisā. Pēc tam aprīkojums mājās rūpīgi jāizžāvē, pretējā gadījumā veidosies pelējums.

Foto: pixabay.com

Pareiza attieksme

Lietainā laikā ir vairākas iespējas: vari palikt mājās, var doties pārgājienos un nokaitināt lietu vai arī priecāties iepazīt dabu no pavisam citas, skaistās puses. Kad mākoņi karājas zemu virs kalniem, takas ir pamestas un gaiss smaržo pēc lietus - tad pasaule izstaro īpaši mistisku atmosfēru. Tagad tikai no jūsu attieksmes ir atkarīgs, vai izbaudīsiet lietainā laika burvību vai vienkārši būsiet īgns par slapjiem apaviem.

Dzīvesstils

Lai pagatavotu sviestmaizes, izmanto baltmaizi vai īpašu sviestmaižu grauzdiņus. Var ņemt maizi ar dažādām sastāvdaļām: graudiem, riekstiem vai kaltētu dārzeņu vai augļu gabaliņiem. 

Svarīgākais