Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Svarīgākais šodien, 15. decembrī: bez Covid-19 sertifikāta daļa zaudēs darbu

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Jārēķinās, ka šodien daļa Rīgas ielu un ietvju var būt ļoti slidenas, jo gaidāms sasalstošs lietus - atkala. Rīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus būt īpaši uzmanīgiem, pārvietojoties atkalas laikā. Taču šis aicinājums maz ko līdz, ja jāpārvietojas par ietvi, kas ir kā slidotava. Daļai iedzīvotāju tas gan maz ko nozīmēs, jo nebūs vairs darba, uz kuru doties.

Vārda dienu šodien svin: Hanna, Jana, Johanna

Plānotie notikumi

  • Kopš 15. novembra Latvijā ir prasība par obligātu vakcināciju publiskajā sektorā strādājošajiem. Tiem, kuri līdz šim datumam bija sākuši vakcinācijas kursu, taču vēl nebija saņēmuši Covid-19 vakcinācijas sertifikātus, varēja turpināt pildīt darba pienākumus attālināti vai klātienē. Šīm personām vakcinācijas sertifikāta iegūšanas gala termiņš tika noteikts šā gada 15.decembris. Tās personas, kuras būs saņēmušas vai nu vienīgo "Johnson & Johnson", vai abas pārējo ražotāju Covid-19 vakcīnas devas, taču vēl nebūs pagājušas 14 dienas vakcinācijas sertifikāta saņemšanai, varēs turpināt darbu klātienē, veicot testu.
  • Tādi paši nosacījumi attiecas arī uz privātajā sektorā nodarbinātajiem, kuri darba pienākumus privātajā sektorā veic klātienē un nonāk tiešā saskarsmē ar klientiem, ir pakļauti inficēšanās riskam vai nodrošina uzņēmuma darbības nepārtrauktību.
  • Šodien sākas bērnu vecumā no 5-11 gadiem vakcinācija pret Covid-19
  • Pie Zemkopības ministrijas Rīgā notiek pikets, aicinot Zemkopības ministru nekavējoties rīkoties, lai likvidētu ieilgušo Covid-19 infekcijas perēkli Latvijas lielākajā zvēraudzētavā
  • Notiks Saeimas Nacionālās drošības komisijas sēde
  • Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas āra teritorijā notiks labdarības koncerts mediķu atbalstam, kurā uzstājas grupa "Tautumeitas" un mūziķis Goran Gora

Avots: portāls NRA, Leta

Laika ziņas

Dienā laiks būs apmācies, vietām līs. No rīta vēl dažviet saglabāsies migla, dūmaka, tādēļ autovadītājiem ir jābūt piesardzīgākiem - redzamība būs pasliktināta. Daudzviet joprojām būs slideni ceļi un ietves. Pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, piekrastē vēja brāzmas pastiprināsies līdz 16 m/s. Gaiss iesils līdz +1…+6°.

Rīgā diena būs apmākusies, bet nokrišņi gaidāmi vien pašā vakarā - lietus formā. Pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra būs +2…+4°, vēsta meteo.lv.

Pasākumi

Plkst. 18 Kinoteātrī "Splendid Palace" notiek kinovakars Mārtiņa Brauna piemiņai

Plkst. 19 Valmieras Kultūras centrā notiek Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Ziemassvētku ieskaņas koncerts