Padomi skriešanai lietū

© Foto: Pexels.com

“Skriešana lietū parasti tiek uzskatīta par drošu. Taču, ja ir pērkona negaiss, kas ietver zibeņus, vai arī lietusgāze un temperatūra ir zem nulles, skriešana lietū var būt bīstama,” raksta healthline.com.

Ja gatavojaties skriet lietus laikā, tad pārliecinieties, ka esat apģērbies atbilstoši laika apstākļiem. Pirms došanās ceļā vienmēr pastāstiet kādam, kur skriesiet un aptuveni cik ilgi, jo drošība ir pirmajā vietā.

Lasiet tālāk, lai uzzinātu plusus un mīnusus, kā arī padomus, kā pasargāt sevi skriešanai lietū.

Vai ir droši skriet lietū?

Foto: Pexels.com

Skriešana vieglā vai mērenā lietusgāzē ir droša. Jums pat var šķist relaksējoši vai ārstnieciski skriet lietus laikā.

Taču ir daži drošības padomi, kas jāpatur prātā.

Izvairieties no zibens un pērkona negaisa

Foto: Pexels.com

Pirms došanās ceļā pārbaudiet laika prognozi.

Ja tuvumā ir pērkona negaiss un zibens, atlieciet skrējienu, pārvietojiet to uz iekštelpu skrejceliņu vai veiciet citu kardiovaskulāru treniņu. Dabas stihijas mēdz būt neprognozējamas.

Pārbaudiet gaisa temperatūru

Ja ir zemāka gaisa temperatūra un līst stiprs lietus, jūsu ķermenim var būt grūti uzturēt siltumu. Tas var palielināt hipotermijas risku.

Atgriežoties mājās pēc skrējiena, nekavējoties novelciet slapjos apavus, zeķes un apģērbu. Ātri sasildieties, ietinot sevi siltā segā vai ejot siltā dušā. Iedzeriet tēju vai apēdiet karstu zupu, lai saglabātu siltumu un mitrumu.

Svarīgi ir zināt savu apvidu, kur skrienat

Foto: Pexels.com

Uzmanieties no slideniem ceļiem, izskalotām takām un plūdiem. Izvairieties no šīm zonām, kad vien iespējams.

Valkājiet apavus ar labu saķeri, lai neslīdētu lietus laikā. Pievienotā saķere parasti nozīmē apavus, kam ir dažādi saskares punkti ar zemi. Apaviem ir vairāk saķeres, nevis gludas, līdzenas virsmas.

Svarīgi!

Foto: Pexels.com

Lietus laikā ceļi un ietves var kļūt slidenas. Iespējams, vēlēsities nedaudz palēnināt tempu, lai izvairītos no paslīdēšanas vai nokrišanas. Traumas var gadīties, tāpēc esiet īpaši uzmanīgi.

Kad līst, nav piemērots laiks ātruma treniņam. Tā vietā koncentrējieties uz attālumu vai laiku. Saīsiniet savu soli, lai izvairītos no kritiena. Ja esat ieplānojis ātruma treniņu, apsveriet iespēju to pārvietot uz iekštelpu skrejceliņu.

Arī lietus laikā redzamība var pasliktināties. Automašīnām var būt grūtāk jūs redzēt. Valkājiet spilgtas, redzamas krāsas, piemēram, neonu. Izmantojiet atstarotāju vai vesti.

Lai gan nelielam lietum nevajadzētu pārāk ietekmēt jūsu skrējienu, izvairieties no ceļiem vai vietām, kur ir notikuši plūdi. Esiet piesardzīgs, skrienot pa peļķēm. Tie var būt dziļāki, nekā šķiet.

Turklāt atcerieties, ka veselība ir pirmajā vietā jebkuros laikapstākļos, arī lietū.

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais