Sals atkal pieņemsies spēkā

Brīvdienās un nākamās nedēļas sākumā Latvijā mitēsies nokrišņi, taču pakāpeniski spēkā pieņemsies sals, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Jau naktī uz svētdienu, kā arī nākamās nedēļas pirmajā pusē gaisa temperatūra naktīs teritorijas lielākajā daļā pazemināsies līdz mīnus 15 grādiem un vēl zemāk, savukārt austrumu rajonos nākamās nedēļas sākumā gaisa temperatūra var sasniegt arī mīnus 19, mīnus 20 grādus pēc Celsija skalas.

Dienas laikā sals būs no mīnus 6 līdz mīnus 12 grādiem.

Jauna mākoņu un nokrišņu zona Latviju sasniegs nākamās nedēļas vidū, līdz ar to sals mazināsies, taču neatkāpsies. Gaidāms arī sniegs, taču vairāk snigs Latgalē un Vidzemē.

Šodien pūtīs dienvidaustrumu vējš ar ātrumu 2 līdz 7 metri sekundē (m/s), gaisa temperatūra dienā būs no mīnus 3 līdz mīnus 8 grādiem, savukārt naktī uz svētdienu gaisa temperatūra būs no mīnus 13 līdz mīnus 18 grādiem, Kurzemes piekrastē no mīnus 8 līdz mīnus 12 grādiem, bet dienā gaisa temperatūra būs no mīnus 6 līdz mīnus 11 grādiem.

Pirmdien nokrišņi nav gaidāmi. Naktī uz pirmdienu gaisa temperatūra būs no mīnus 11 līdz mīnus 19 grādiem, jūras piekrastē no mīnus 13 līdz mīnus 15 grādiem, bet dienā gaisa temperatūra būs no mīnus 6 līdz mīnus 11 grādiem.

Sals vēl pieņemsies spēkā naktī uz otrdienu, kad valstī gaisa temperatūra būs no mīnus 15 līdz mīnus 20 grādiem, bet dienā - no mīnus 9 līdz mīnus 14 grādiem, savukārt ziemeļu rajonos - no mīnus 14 līdz mīnus 17 grādiem.

Trešdien, sākot no dienvidaustrumiem, debesis pakāpeniski aizklās mākoņi, tādēļ gaidāms sniegs - naktī Latgalē un Vidzemē, bet dienā teritorijas lielākajā daļā. Gaisa temperatūra naktī būs no mīnus 12 līdz mīnus 17 grādiem, bet dienā - no mīnus 5 līdz mīnus 10 grādiem. Pūtīs ziemeļaustrumu, ziemeļu vējš no 3 līdz 8 m/s.

Ziemeļaustrumos neliela snigšana tupināsies arī naktī uz ceturtdienu, savukārt piektdien sniegs gaidāms valsts dienvidaustrumu rajonos.

Svarīgākais