Nākamnedēļ gaidāms bargs sals; sniega vēl nebūs

© Andrejs Strokins, f64

Meteorologu prognozes liecina, ka nākamā nedēļa Latvijā sāksies ar lielu salu – gaisa temperatūra atsevišķos valsts rajonos varētu nokrist līdz pat – 15, - 17 grādiem. Lielais aukstums gan nenāks kopā ar sniegu.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā nra.lv informēja, ka nākamnedēļ Latvijā gaidāms kailsals, un gaisa temperatūra pieturēsies zem – 10 grādiem. Valsts austrumu daļā varētu būt pat – 17 grādu liels sals. Nokrišņi sniega veidā gan gaidām tikai Latgalē, un arī tikai nelielā daudzumā. Pamatīga sniega sega Latvijā nākamnedēļ neizveidosies, prognozē meteorologi.

Pagaidām nav iespējams, prognozēt, vai Latvijā būs balti Ziemassvētki, tomēr meteorologi cer, ka vismaz Latgalē un Vidzemē sals pieturēsies arī ziemas saulgriežos, un beidzot Latvija sagaidīs arī kārtīgu puteni.

Latvijā

Efektīvai valsts austrumu robežas aizsardzībai par pilna laika vienībām būtu jāpārveido vismaz divi pierobežas Zemessardzes bataljoni, sociālajā tīklā "Facebook" norādījis Ziemeļvalstu noturības organizācijas (CIREN) līdzdibinātājs, bijušais Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Garisons.

Svarīgākais