Putins nomaina aizsardzības ministra vietniekus; brālēna meita iegūst augstu amatu

© Kaspars Krafts / F64

Krievijas diktators Vladimirs Putins pirmdien iecēlis augstā amatā Aizsardzības ministrijā savu radinieci Annu Civiļovu.

Pagājušajā mēnesī Putins iecēla līdzšinējo aizsardzības ministru Sergeju Šoigu par Drošības padomes sekretāru, savukārt aizsardzības ministra amatam izvirzīja līdzšinējo pirmo vicepremjeru Andreju Belousovu.

Vairākas augsta ranga militārpersonas nesen tika aizturētas apsūdzības korupcijā. Analītiķi uzskata, ka tīrīšana Krievijas aizsardzības nozares virsotnē liecina par to, ka, pēc Maskavas domām, tā spēj uzvarēt karā Ukrainā, paildzinot un sadārdzinot karu. Kremlis arī vēlas iegūt ciešāku kontroli pār lielajiem armijas tēriņiem, uzskata analītiķi.

Putins šodien izdeva rīkojumus, ar kuriem nomainīja četrus aizsardzības ministra vietniekus.

Vienu no šiem amatiem viņš uzticēja Civiļovai, kura, kā ziņo mediji, ir viņa brālēna meita. Vietnieka amatā iecelts arī Pāvels Fradkovs, kurš ir bijušā premjerministra un ārējā izlūkdienesta priekšnieka Mihaila Fradkova dēls.

Lielbritānija 2022.gadā piemēroja Civiļovai sankcijas, kā pamatojumu minot radniecību ar Putinu, un arī Eiropas Savienība (ES) viņu iekļāva Putina tuvāko radinieku sarakstā.

Viņa vadījusi ogļu ieguves kompāniju un valdības atbalstītu fondu Ukrainā karojošo karavīru ģimeņu atbalstam. Aizsardzības ministrijā viņa pārraudzīs sociālo aprūpi un pabalstus karavīriem.

Pasaulē

Nākamais NATO ģenerālsekretārs, līdzšinējais Nīderlandes premjerministrs Marks Rite ir pieredzējis politiķis un alianses kurss turpināsies līdzšinējā virzienā, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.