Gardēžiem

5.sep 2017
Visticamāk esi ēdis vistas krūtiņu, un pat ne reizi vien. Lai arī to uzskata par daudz veselīgāku, nekā cūkas vai liellopa gaļa, viss nav tik vienkārši.
5.sep 2017
Latvijas krievvalodīgajos medijos parādījies satraukums par jaunu kvasu.
4.sep 2017
Gandrīz katrs no mums ir piedzīvojis brīdi, kad sāk mocīt izsalkums, tomēr laika kārtīgai maltītei nav un gribas nopirkt kādu našķi ātrām uzkodām.
photo_camera
4.sep 2017
Virtuļi ir leģendāri kārumi, kurus ēd ne tikai amerikāņu policisti, kā to mums rāda filmās, bet arī gardums ar ko sevi palutināt steidzīgā darba dienā.
3.sep 2017
Veselīgas, labi glabājas, nav dārgas un der ļoti daudziem ēdieniem – tas viss pamatoti sakāms par sarkanajām galda bietēm. Cilvēku ēdienkartē tās ir jau vairākus gadu tūkstošus. Sākumā ļaudis vāca bietes savvaļā Vidusjūras krastos, dažādās Āzijas valstīs un citviet, galvenokārt uzturā izmantojot biešu lapas. Vēlāk zemkopji sāka bietes arī audzēt, kultivējot aizvien lielākas saknes. Senie romieši izmantoja gan lapas, gan saknes, bet vēlāk biešu lapas no aprites izspieda spināti un citi lapu dārzeņi. Viduslaiku Eiropā sarkanā biete jau bija parasta lieta, toties šodien bietes bieži vien esam ēdienkartē nostūmuši maliņā. Laiks mainīt attieksmi.
1.sep 2017
Aveņu mārrutki, ābolu sviests, čili želeja, kūciņa burci-ņā… tie ir tikai daži no Latvijas ražotāju jaunajiem pro-duktiem, ko varēs apskatīt, nodegustēt un iegādāties Bal-tijas lielākajā pārtikas izstādē Riga Food 2017, kas no 6. līdz 9. septembrim notiks Ķīpsalā.
30.aug 2017
Kur brīvdienās aiziet kopā ar bērniem, lai restorāna apmeklējums nepārvērstos par nepatīkamu piedzīvojumu? Kur paēst biznesa pusdienas vidē, kas rosina iztēli un apetīti, maksājot salīdzinoši maz, bet gūstot patiesu baudu no maltītes? Vietējiem iedzīvotājiem un visiem citiem, kam nav slinkums aizbraukt līdz Mārupei, ir šī lieliskā iespēja – tas ir restorāns Hercogs.
29.aug 2017
Ar iespaidīgu pasniegšanu izcēlies Apogee Lounge, kurš atrodas Dana Hotel Čikāgā.
28.aug 2017
Aukstā laikā bieži vien gribas tikai gulēt zem siltas segas, tāpēc nav slikta doma mājās jau laikus izveidot pārtikas krājumus.
28.aug 2017
Par spīti vēsajām vasarām, saldējums latvietim garšo tikpat ļoti kā visiem citiem. Tomēr, vai zināji, ka pie mums to arī ražo kompānijas ar stāžu?
26.aug 2017
Šodien, 26.augustā notiks XVI Carnikavas Nēģu svētki “Svinam kopā”. Nēģu svētki ir lielākie novada svētki, godinot nēģu zvejas sezonas atklāšanu. Svētkos ierodas pats Nēģu karalis, kurš dodas svētku gājienā. Tradicionāla svētku sastāvdaļa ir nēģu ātrēšanas sacensības un nēģu zupas vārīšana parkā 400 litru katlā.
photo_camera
26.aug 2017
Godinot latviešu ēdienkartei tik ļoti tradicionālos piena, maizes un medus produktus, šodien, 26. augustā, Jelgavā jau septiņpadsmito reizi norisināsies “Vispārējie Latvijas Piena, maizes un medus svētki 2017”, pulcējot vairāk nekā 180 tirgotājus un amatniekus.
26.aug 2017
“Gotiņas” ir vienas no gardākajām konfektēm un ja vēl tās pagatavo pats, tad dubults prieks ir garantēts, facebook raksta "Latvijas piens".
25.aug 2017
Kad laika ziņas prognozē meteoroloģisko rudeni, vismaz ēdienkartē gribas vēl pievērsties kaut kam vasarīgam, un gurķis šajā ziņā ir lieliska izvēle. Šobrīd katrā virtuvē jābūt pa kādam svaigam, kraukšķīgam gurķim, ko nograuzt, sagriezt salātos, ieskābēt, iekonservēt vai izmantot jauna ēdiena gatavošanai.
25.aug 2017
Studenti bez kafijas tiešām ir kā “bez rokām”, jo lielākais izaicinājums daudziem ir tieši agrā mošanās no rītiem. Un ko darīt, ja kāda lekcija nav ļoti aizraujoša, bet miegs mācas virsū kā uzbāzīga muša?
25.aug 2017
Brīvdienu ceļvedis
25.aug 2017
Katrs ceturtais jeb 25% Latvijas iedzīvotāju apsver domu par uzturā lietoto gaļas un gaļas izstrādājumu apjomu samazināšanu vai atteikšanos no tā pavisam, kļūstot par veģetārieti vai vegānu – tā secināts jaunākajā „Maxima mazumtirdzniecības kompass” veiktajā pētījumā par iedzīvotāju gaļas un gaļas produktu lietošanu uzturā.
24.aug 2017
Lai arī vasara šogad nelutina ar tveicīgu un karstu laiku, arī vēsākās dienās slāpes reizēm gribas veldzēt ar ko vairāk par tīru ūdeni. Uzturzinātnes speciālistieun pārtikas tehnoloģe Dzintra Kokta piedāvā garšīgu un veselīgu atspirdzinošo dzērienu receptes. Šo dzērienu pagatavošanai nepieciešams tīrs ūdens, ogas, augļi un dabiskas garšvielas, turklāt receptes ir tik vienkāršas, ka pie pašu spēkiem tapuša atspirdzinājuma bez lielas piepūles var tikt jebkurš!
24.aug 2017
Saules pielietās Spānijas kulināros brīnumus savā virtuvē cenšas atdarināt daudzi. Viens no izplatītākajiem gardumiem ir tapas, par ko pat Spānijā nav vienotas versijas, kas tās īsti ir. Tapu variācijas ir visdažādākās un katrai Spānijas pilsētai sava. Tas, kas vieno visas tapas, ir to pasniegšanas veids - tās tiek servētas pirms maltītes un vienmēr kopā ar vīnu. Rimi vīna dārza vīnzinis Mārcis Mitrevics un gardēdis Normunds Baranovskis iesaka piecas tapu receptes un tiem atbilstošus vīnus - šī kombinācija palīdzēs sajust Spānijas garšas tepat Latvijā. Galvenais to visu papildināt ar labu kompāniju, kas, tāpat kā vīns, ir neatņemama spāņu maltītes sastāvdaļa.
22.aug 2017
4 personām