Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

"Rožmalas" ar Latvijas garšu

PAMANĀMS. Rožmalu atpūtas komplekss ir pamanāms jebkuram, kurš mēro ceļu no Bauskas Lietuvas virzienā © Publicitātes foto

Runājot par atpūtas kompleksu Rožmalas, kā galvenā vērtība jāuzsver tā latviskums it visā – interjerā, kas piepildīts ar gaismu, telpaugiem, koka detaļām, restorānā ar latviskās tradīcijās gatavotiem ēdieniem, savā ziņā ekskluzīvās naktsmītnēs, āra teritorijā, kurā lielāko akcentu dod 150 gadu senās Ribbes dzirnavas.

Labākais reģiona restorāns

Apkopojot aktīvās tūrisma sezonas laikā iegūtās aptaujas rezultātus, Rožmalu restorāns atzīts par vienu no labākajiem reģionā. Kompleksa vadītāja Ilze Djatčuka ar gandarījumu stāsta: «Mūsu šefpavārs Ingmārs Ladiks ir konkursa Mūsdienu Latvijas garša uzvarētājs, kas viennozīmīgi ir liels ieguvums gan mums, gan mūsu viesiem. Ne tikai konkursā, bet arī šeit, Rožmalās, Ingmārs cenšas nezaudēt Latvijas garšu, kas izriet no vietējās saimniecībās audzētas gaļas, dārzeņiem, piena un tā izstrādājumiem, garšaugiem un augļiem.» Latviskā garša ir kas daudz vairāk par zirņiem un speķi - mūsdienu latviskā garša ir moderna un izsmalcināta.

CĒLI UN ROMANTISKI - tā var teikt par Rožmalu restorāna svinīgo noformējumu / Publicitātes foto

Tūrisma sezonas laikā Rožmalu restorāns ir ļoti noslogots, tāpēc daļai apmeklētāju nedēļas nogalēs ir iespēja ieturēt maltīti Ribbes dzirnavu ēkā - tā ir latviska virtuve latviskā vidē.

Dizaina viesnīcas statuss

Rožmalu kompleksā iekļaujas viesnīca ar 17 dažādu veidu numuriņiem - gan vienā stāvā izvietotiem, gan divstāvīgiem, kuri lieliski piemēroti arī ģimenēm ar bērniem un pat mājdzīvniekiem. Novērojumi liecina, ka pat vienas sezonas laikā cilvēki šeit atgriežas, lai pavadītu brīvdienas. Vienlaikus viesnīcā labprāt nakšņo ārvalstnieki, kuri no Eiropas valstīm iebrauc Latvijā. Paplašinot pieejamību un komfortu, piedāvājumā ir atjaunotā brīvdienu māja, kurā cilvēki var justies gluži kā savā mājā. Ilze atklāj, ka drīzumā ieplānots viesnīcai oficiāli saņemt Dizaina viesnīcas statusu.

Stiprā puse - pasākumi

Lieliskais restorāns, dizaina viesnīca, SPA komplekss, ekskluzīvās Ribbes dzirnavas, plašā āra teritorija veido sinerģiju un vidi, kas piemērota dažādiem pasākumiem. Vadītāja vēsta: «Mūsu kompleksā ir izveidota vide, kas atbilst mūsdienu kāzu tradīcijām, tāpēc kāzas šeit ir viens no pieprasītākajiem pakalpojumiem. Mēs ne tikai klājam svinību galdus un piedāvājam izmitināšanu un telpas, bet arī iesaistāmies kāzu plānošanas procesā. Iepriekš paveiktais darbs un labās atsauksmes kalpo kā katalizators, kas Rožmalas padara arvien pieprasītākas un augstāk novērtētas.» Tāpat šeit lieliski var organizēt dažādus seminārus, korporatīvos un privātos svinīgos pasākumus.

Ribbes dzirnavas - pievienotā vērtība

Faktiski tieši Ribbes dzirnavas ir tās, ap ko ir izaugušas Rožmalas. Senās vējdzirnavas mūsdienās ikvienam asociējas ar graudu pārstrādi miltos, putraimos un mannā, bet tolaik, kad vēl griezās vējdzirnavu spārni tās izmantoja arī dažādu citu darbu veikšanai - zāģēja jumta dēlīšus, kulstīja linus un mala ģipsi.

Dzirnavu senā vēsture ir celta saulītē, ne tikai vasaras sezonā nodrošinot ēdināšanas pakalpojumus, bet arī pārējos gadalaikos. Dzirnavas piedāvā izzinošas un atraktīvas ekskursiju programmas: Graudu Ceļā var izzināt ceļu no grauda līdz maizei senāk un tagad, bet noslēgumā dalībnieki var izcept savu pīrāgu vai kliņģeri.

Savukārt piedzīvojumu ekskursijas Apslēptā manta, dalībnieki aktīvi darbojas meklējot apslēpto lietu, veidojot kopā latviešu tautasdziesmas par graudiem un maizi. Ekskursiju programmas ir aizraujošas skolēnu grupām, kā arī draugu un ģimeņu kompānijām. Šobrīd aktuālas ir tematiskās Ziemassvētku ekskursijas skolēniem, kuru laikā jaunā paaudze iegūst gan vēstures zināšanas, gan paši cep piparkūkas.