Idejas, kā iedvesmoties svētku maltītei

© Publicitātes foto

Gadu mijas maltīte ir viena no skaistākajām ģimenes kopā būšanas tradīcijām, kas namamātei prasa īpašu meistarību un izdomu. Lūk, dažas iedvesmojošas idejas.

publicitātes

Medū glazēta pīles krūtiņa ar ceptiem āboliem (4 personām)

Sastāvdaļas:

Pīles krūtiņa (4 gab.)

Medus (3 EK)

Timiāns (3 zariņi)

Brūnais cukurs (2 EK)

Sāls un pipari

Āboli (2 gab.)

Kalvadoss (30 ml)

Pagatavošana:

Pīles krūtiņu notīra no liekajiem taukiem - pārbauda, vai nav skrimšļu. Nomizo ābolus. Sagriež daivās, izgriežot serdes. Saplūc timiāna lapiņas. Ņem katlu, kurā liek medu un cukuru. Nedaudz uzkarsē līdz jūtama karameles smarža. Tad pievieno ābolus un timiānu. Izmaisa un pārlej pāri kalvadosu. Sutina uz vidējas uguns, apmaisot līdz āboli kļuvuši nedaudz mīksti no ārpuses un karamelizējušies. Pīles krūtiņu apcep uz pannas, sākot ar ādas pusi uz leju (uz vidēji lielas uguns aptuveni 2 minūtes līdz āda kļūst zeltaina). Tad apcep no otras puses aptuveni minūti. Tad ņem medus glazūru un noglazē pīli. Pēc tam liek krāsnī 180ot uz 8 minūtēm (vidēji cepta). Tad pīli ņem ārā un ‘atpūtina’ 2 minūtes. To noglazē vēlreiz, sagriež un pasniedz ar āboliem.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=rBJ7lwGLszo&feature=youtu.be

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Izklaide

Šlāgermūzikas (un arī cita veida mūzikas) cienītāji aicināti VEF Kultūras pilī 27. decembrī uz Jaungada šovu “Latvijas šlāgerkanāla Zelta dziesmas”. Programmā apkopotas 2024. gada populārākās dziesmas, kuras skanējušas gan “Latvijas šlāgerkanālā”, gan Latvijas Radio 2 ēterā, gan LTV raidījumā “Sirds dziesma”.