Ziemassvētku gardās klasikas recepti piedāvā gardezi.lv.
Sastāvdaļas
- 950 g miltu
- 350 g sviesta
- 300 g cukura
- 300 g iesala
- 150 g medus
- šķipsna sāls
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 3 olas
- 2 ēdamkarotes piparkūku garšvielu maisījuma
Pagatavošana
- Izkausē sviestu.
- Pievieno cukuru, medu un iesalu.
- Karsē un nepārtraukti maisa, kamēr izkūst cukurs.
- Pievieno piparkūku garšvielu maisījumu un cepamo pulveri, sāli. Iemaisa 700 g miltus.
- Iejauc olas.
- 15 minūtes atdzesē istabas temperatūrā.
- Pievieno 250 gramus miltu. Samīca ar rokām, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām. Ja mīkla tomēr vēl līp klāt, pievieno vēl miltus un sviestu pēc vajadzības.
- Pārkaisa ar miltiem un ietin papīrā. Ievieto ledusskapī uz vismaz 1 stundu. Vislabāk mīkla garšos pēc 3 dienām.