Tradīcijas Latvijā paredz celt Ziemassvētku galdā vismaz deviņus ēdienus, tad nākamais gads būšot bagāts un pārticis. Lai svētkos baudītu ne tikai bagātīgu un gardu, bet arī veselīgu maltīti, Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība atsaucās “Putnu fabrika Ķekava” izaicinājumam pagatavot veselīgus Ziemassvētku cepešus. Garšu meistara Arvja Zēmaņa vadībā, apvienojot labu garšu un veselīgumu, basketbolisti pārsteidza gan sevi, gan savus komandas biedrus, pagatavojot četrus vistas cepešus: ābolu un medus, zaļumu un mārrutku, apelsīnu, kā arī neparastajā - ogu un piparmētru marinādē.
Cepetis “Pollo con catalan” jeb vista ar ābolu
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pildījuma masa.
Sakapā sīpolus, sadauza ķiploku ar vienu spēcīgu sitienu, sakapā vai piestā saberž visas garšvielas. Visu liek bļodā un pievieno eļļu, ābolu sulu un vīna etiķi, medu un sinepes. Masu kārtīgi izmaisa, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Sagatavotajā masā marinē cepeti. Liek ledusskapī uz 2 - 5 stundām iemarinēties.
Cepšana.
Liek krāsnī cepties līdz iekšējā cepeša temperatūra sasniedz 75 - 90 grādus (šeit noderēs termometrs). Cep pēc saviem ieskatiem - cepammaisā vai uz pannas ar foliju, to noņemot beigās, lai cepetis apbrūninās. Ja cepeškrāsns temperatūra noregulēta uz 190 - 200 grādiem, cepšana aizņems 40 minūtes līdz 1 stundai.