Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

Ziemassvētki ir cepešu laiks - izmēģini 4 gardas receptes

Tradīcijas Latvijā paredz celt Ziemassvētku galdā vismaz deviņus ēdienus, tad nākamais gads būšot bagāts un pārticis. Lai svētkos baudītu ne tikai bagātīgu un gardu, bet arī veselīgu maltīti, Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība atsaucās “Putnu fabrika Ķekava” izaicinājumam pagatavot veselīgus Ziemassvētku cepešus. Garšu meistara Arvja Zēmaņa vadībā, apvienojot labu garšu un veselīgumu, basketbolisti pārsteidza gan sevi, gan savus komandas biedrus, pagatavojot četrus vistas cepešus: ābolu un medus, zaļumu un mārrutku, apelsīnu, kā arī neparastajā - ogu un piparmētru marinādē.

Cepetis “Pollo con catalan” jeb vista ar ābolu

Publicitātes foto

Sastāvdaļas

  1. 1 vesela vista
  2. 10 grami kadiķogu
  3. 4 kanēļa standziņas
  4. 1 ēdamkarote koriandra sēklu
  5. 6 lauru lapas
  6. 3 sīpoli
  7. 1 ķiploks
  8. 100 ml eļļas
  9. 120 ml ābolu sulas
  10. 60 ml vīna etiķa
  11. 80 grami medus
  12. 3 ēdamkarotes sinepju (vēlams franču)
  13. Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

Pildījuma masa.

Sakapā sīpolus, sadauza ķiploku ar vienu spēcīgu sitienu, sakapā vai piestā saberž visas garšvielas. Visu liek bļodā un pievieno eļļu, ābolu sulu un vīna etiķi, medu un sinepes. Masu kārtīgi izmaisa, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Sagatavotajā masā marinē cepeti. Liek ledusskapī uz 2 - 5 stundām iemarinēties.

Cepšana.

Liek krāsnī cepties līdz iekšējā cepeša temperatūra sasniedz 75 - 90 grādus (šeit noderēs termometrs). Cep pēc saviem ieskatiem - cepammaisā vai uz pannas ar foliju, to noņemot beigās, lai cepetis apbrūninās. Ja cepeškrāsns temperatūra noregulēta uz 190 - 200 grādiem, cepšana aizņems 40 minūtes līdz 1 stundai.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā